Style

Din vorbă-n vorbă cu… Răzvan Puchici, senior managing partner la Cumulus, despre mixuri de arome, de literaturi şi de experimente gastronomice

05 apr 2022 214 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Răzvan Puchici este senior managing partner al biroului de arhitectură Cumulus, un business care s-a născut în primăvara anului 2017 prin fuziunea a trei birouri individuale – PZP, SYAA şi ARXTUDIO, care au pus laolaltă, pe lângă idei, şi echipele proprii de arhitecţi. Astăzi, aproximativ 30% din portofoliul biroului de arhitectură Cumulus reprezintă ansambluri rezidenţiale. Când nu lucrează, pasiunea lui Răzvan Puchici este... tot arhitectura, astfel că şi descoperirile pe care le face în călătorii se leagă, invariabil, de aceeaşi mare idee. Îl pasionează deopotrivă sportul şi cititul, iar când vine vorba de vacanţe... vă lăsăm să descoperiţi care îi sunt slăbiciunile.

 

Cartea pe care o citesc acum este...

Am un obicei dobândit recent – să citesc mai multe cărţi în paralel... un mix între literatura care combină consonant realismul magic cu fantasticul, noii „vizonari“ (de la Harari la Botton sau Bruckner) şi, oricând, mă întorc nostalgic la Cioran. Acum parcurg „How to win work“ a lui Jan Knikker de la MVRDV, o carte excelent structurată despre cum îşi pot promova şi „vinde“ arhitecţii proiectele. De asemenea, sunt la finalul unui roman al remarcabilului şi puţin promovatului nostru romancier Radu Aldulescu – „Sonata pentru acordeon“.

 

Pasiunea mea este...

tot arhitectura. Cu toate conexiunile şi spectrul larg de preocupări pe care arhitectura şi profesia de arhitect le generează.

 

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este...

orice destinaţie din Italia. Apoi, pentru iubitorii de apă, oriunde pe mare.

 

Un monument, muzeu, clădire care m-a impresionat în călătoriile mele este...

filarmonica din Hamburg – de la inserţia urbană de mare calitate până la mixul reuşit de funcţiuni aparent incompatibile, expunerea generoasă către urbe şi... imposibilitatea de a găsi bilete la concerte, toate epuizate încă de la debutul stagiunii.

 

Ceasul pe care îl port la mână este...

Omega Seamaster Planet Ocean.

 

Parfumul meu preferat este...

orice mix complex de arome şi note discrete sport propuse de parfumierii japonezi, alternativ cu parfumurile mai complexe, experimentale ale parizienilor de la Ex Nihilo.

 

Beau întotdeauna cu plăcere...

şampanie.

 

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este...

să identific un traseu de alergare urbană, cea mai bună galerie de artă modernă şi o locaţie exclusivistă.

 

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este...

o maşină sport, absolutul poetic al tehnologiei de vârf.

 

Cea mai recentă realizare...

debutul unui nou business în real estate.

 

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este...

oricare dintre amicii mei de generaţie, fie că vorbim de Dumitru Gorzo, Adrian Ghenie sau Mircea Cantor. Sunt artişti talentaţi, cu filon local şi expunere internaţională, cu un mare potenţial de creştere a valorii operelor lor în timp.

 

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt...

schiul, mersul cu bicicleta, înotul, alergarea sau mersul pe munte. Sau orice presupune mişcare, în special în aer liber.

 

Restaurantul meu preferat este...

nu sunt „dependent“ de un restaurant anume.

 

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele îl reprezintă...

văile nemarcate şi neumblate din Piatra Craiului.

 

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna...

fructe de pădure, avocado şi broccoli.

 

Ultima masă care m-a impresionat cu adevărat a fost...

la Veneţia, unde arta proprietarului de a combina peştele crud (într-o varietate şi complexitate imposibil de descris), vinurile locale, dulciurile şi miraculosul espresso a conturat o experienţă desăvârşită.

 

Obiectele mele preferate din garderobă sunt...

hainele sport.

 

Vinul meu preferat este...

orice Barolo.

 

Cel mai frumos apus l-am văzut...

pe valurile mărilor greceşti.

 

Ţara în care m-aş muta este...

Nu m-aş muta din România.