Style

E abia marţi, dar mintea deja ne zboară către finalul de săptămâna sau chiar către vacanţă, aşa că am povestit cu Oana Craioveanu, CEO şi cofondator al spaţiului de co-working Impact Hub Bucureşti, cum arată weekendul ei perfect

11 iun 2019 772 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Co-working-ul - sistemul de lucru în comun cu alţi oameni - a devenit pentru Oana Craioveanu nu doar o filosofie de viaţă, ci şi un business în sine, după ce, împreună cu doi prieteni, la o cană de vin fiert, a hotărât să aducă în România un concept prea puţin cunoscut în urmă cu aproape zece ani. Lucrase în Franţa şi în Elveţia pentru o multinaţională din IT, însă a decis să se întoarcă în România şi să pornească aici o afacere de la zero - un spaţiu de co-working.

Am lansat The Hub (aşa se numea la început Impact Hub - n. red.) în iunie 2012 şi, de atunci, acesta a devenit copilul nostru, jobul meu, organizaţia pe care sunt mândră să o conduc, familia mea, spaţiul de lucru, incubatorul de inovare pentru un viitor mai bun.

Azi, Impact Hub - aflat în clă­direa de birouri Timpuri Noi Square - are 1.600 de metri pătraţi, care pot găzdui 90 de persoane în sistem coworking şi încă 60 în birouri separate. În medie, într-o zi, la Impact Hub vin circa 150 de oameni care aleg să lucreze în afara birourilor clasice. Spaţiul din România este, practic, o subsidiară a reţelei internaţionale de spaţii Impact Hub, cu sediul central în Viena.

Dar viaţa nu e doar despre business, este şi despre după afaceri, mai ales în weekend.

Weekendul meu perfect este cel petrecut alături de soţul meu Vlad şi de fetiţa noastră Mia, fie acasă, fie în plimbări, la teatru de copii sau împreună cu familia extinsă. Ne plac foarte mult weekendurile cu vreme frumoasă şi prilejuri de invitat gaşca de prieteni şi de colegi la un grătar, pe care îl folosim ca pretext de petrecut şi timpul pentru relaxare împreună, nu doar pe cel productiv.

Când eşti antreprenor şi mamă, pasiunile tale cam încep să se învârtă în jurul acestor doi „copii“ (considerând şi businessul tot un fel de copil - n. red.). Ce-mi place mult, dar reuşesc puţin, este să citesc. Încep însă să mă

bucur de poveştile pentru copii şi să descopăr universul mult mai bogat şi vast (faţă de basmele din copilăria mea) al cărţilor pentru copii, din care îmi iau multe surse de inspiraţie.

În weekenduri, îmi place mult să gătesc un mic-dejun savuros şi în tihnă, pe care doar la sfârşit de săptămână avem ocazia să-l pregătim şi să-l împărţim. Cred că e multă frumuseţe în a sta împreună la masă, ca familie sau gaşcă de prieteni, şi e un ritual care ne lipseşte în viaţa agitată de peste săptămână.

Când nu vrem să rămânem acasă, ne place să mergem din când în când să mâncăm şi să stăm la soare la Moşia Corbeanca, un loc tare fain deschis de buni prieteni. Ne plac oamenii şi bucatele gătite cu suflet acolo.

Reîncepem să călătorim şi probabil o să facem asta din ce în ce mai mult, pe măsură ce Mia creşte, ţinând cont că acum are trei ani. Cred că cel mai drag loc al nostru de vacanţă în România şi în care visăm să revenim în fiecare an este resortul Valea Verde, aflat în satul Cund, în judeţul Mureş, lângă Sighişoara. Este un loc cu totul şi cu totul special, magia lui venind din câteva ingrediente, printre care se numără povestea cofondatorilor, un cuplu de germani (Ulrike şi Jonas Schäfer) - care au început în 2003 un complex turistic unic în România, pasiunea lor pentru gastronomie, peisajul pitoresc, interacţiunile cu oamenii din sat.