Style

Elizabeth Taylor a întârziat 15 minute la propria-i înmormântare

25 mar 2011 119 afişări de Florin Badescu
Din aceeaşi categorie
Elizabeth Taylor a întârziat 15 minute la propria-i înmormântare

Actriţa Elizabeth Taylor, considerată ultima mare legendă din epoca de aur a cinematografului hollywoodian, a fost înmormântată joi după-amiază, în cadrul unei ceremonii intime, în acelaşi cimitir din Los Angeles unde îşi doarme somnul de veci un alt mare star, bunul ei prieten Michael Jackson.

Potrivit AFP, televiziunile americane au prezentat un lung cortegiu de limuzine negre în momentul în care acestea intrau în cimitirul Forest Lawn Memorial Park din Glendale, o suburbie a oraşului Los Angeles, în care au fost înmormânate alte legende de la Hollywood, precum Humphrey Bogart, Clark Gable şi Jean Harlow.

Elizabeth Taylor a murit, miercuri, la Los Angeles, la vârsta de 79 de ani.



Însă acestea au fost singurele imagini care au putut fi transmise de la ceremonia funerară, care a avut un caracter privat. Jurnaliştii şi fotografii au fost ţinuţi la distanţă de intrarea în cimitir şi nu au putut să vadă persoanele invitate la ceremonie.


O purtătoare de cuvânt a poliţiei a explicat rapiditatea organizării acestor funeralii prin faptul că actriţa se convertise la iudaism.



Câteva detalii despre ceremonie au fost totuşi evidenţiate într-un comunicat emis de agentul de presă al actriţei, după înmormântare. Astfel, actorul Colin Farrell, un prieten intim, a recitat un poem de Gerard Manley Hopkins, iar alte texte au fost citite de copiii şi nepoţii actriţei.


Taylor Rhys Tivey, nepotul lui Liz Taylor, a uimit printr-un solo de trompetă, interpretând o versiune proprie a celebrului "Amazing Grace", iar întreaga ceremonie a fost coordonată de rabinul Jerry Cutler.



Potrivit aceluiaşi comunicat, ultimele dorinţe ale actriţei, care a dovedit şi cu această ocazie un simţ al umorului foarte dezvoltat, au fost respectate.



"Ceremonia era prevăzută la ora 2.00 după-amiaza, dar, la cererea expresă a lui Elizabeth Taylor făcută înainte de a muri, a început puţin mai târziu", a declarat agentul de presă al actriţei. "Actriţa a lăsat instrucţiuni precise pentru ca înmormântarea ei să înceapă cu o întârziere de cel puţin 15 minute faţă de ora la care era prevăzută, deoarece ea a dorit să întârzie chiar şi la propria ei înmormântare".



Site-ul TMZ.com, specializat în postarea de informaţii despre celebrităţi, a publicat actul de deces al actriţei, în care Liz Taylor preciza că doreşte să îşi doarmă somnul de veci la cimitirul Forest Lawn.



A fost spitalizată în urmă cu şase săptămâni pentru insuficienţă cardiacă şi respiratorie, aceleaşi probleme medicale cu care actriţa s-a confruntat de multe ori în ultimii zece ani.
În opinia multora dintre apropiaţii ei, Liz Taylor nu şi-a revenit niciodată cu adevărat după moartea bunului ei prieten Michael Jackson, iar starea ei de sănătate s-a agravat.
"El va fi întotdeauna în inima mea, însă acest lucru nu este suficient. Viaţa mea este acum atât de goală", declarase Liz Taylor după moartea megastarului, adăugând că prietenia dintre ei a fost "iubirea cea mai pură" pe care a cunoscut-o vreodată.

Zsa Zsa Gabor, o altă legendă a Hollywood-ului, care s-a declarat "inconsolabilă" aflând de moartea bunei sale prietene Elizabeth Taylor, ea a fost spitalizată miercuri şi crede că va fi "următoarea" celebritate care va muri, a anunţat, joi, agentul ei de presă.

Citeşte şi: