Style

Este de un deceniu în industria de marketing şi comunicare iar acum vinde bijuterii de peste 10.000 de euro: Ceasul mă reprezintă. Sunt control-freak şi trebuie să ştiu în permanenţă ce oră este

06 apr 2015 2878 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Raluca Simu are 37 de ani şi mai bine de un deceniu din viaţă şi l-a petrecut în industria de marketing şi comunicare, lucrând atât pentru companii din domeniul bancar precum la ABN Amro Bank şi Millennium BCP Bank, dar şi pentru agenţia full service Springer&Jacoby în cadrul căreia este managing partener din 2008. Începând cu anul trecut executivul a decis să investească şi în industria de lux, aducând pe piaţa locală francizele brandului de modă Vionnet, şi al celui de bijuterii Scavia. Amplasate în galeria comercială a hotelului de cinci stele JW Marriott, cele două branduri se adresează clienţilor cunoscători, care caută produse altfel. „Scavia mi-a plăcut dintotdeauna. L-am descoperit într-una dintre călătoriile mele prin străinătate, mai exact în Franţa. Mi-am dat seama că este un brand exclusivist, care nu mizează pe publicitate agresivă, ci se adresează cunoscătorilor.“ Preţurile bijuteriilor încep de la 10.000 de euro şi urcă până la sute de mii de euro, în funcţie de piatra aleasă, de caracteristicile acesteia şi de dimensiuni.  La rândul său, brandul Vionnet este unul high-end, preţul unei rochii sau al unul palton ajungând la câteva mii de euro. Acesta a fost creat în 1912 de creatoarea cu acelaşi nume, a fost ulterior închis în 1939 pentru a fi restructurat şi relansat în 2006. „Ştiam că este un brand altfel, astfel că m-am gândit să îl aduc pentru clienţii care vor să iasă din tipare, fără însă a epata.“ De altfel, ea este în continuare clientul celor două branduri pe care le administrează. Timpul şi-l împarte între agenţia în care este acţioniar, cele două magazine de lux, familie şi invariabil sportul pe care îl practică zilnic.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este ...

ceasul. Sunt control-freak şi trebuie să ştiu în permanenţă ce oră este. În plus, îmi plac foarte mult ceasurile pe care să le port ca bijuterii.
 

Cartea pe care o citesc acum este ...

„Minciuni pe canapea“ de Irvin Yalom, o incursiune amuzantă în secretele psihanalizei. Este o lectură care mă deconectează, dar care reuşeşte în acelaşi timp să respecte importanţa subiectului. 
 

Pasiunile mele sunt ...

sportul şi călătoriile. Fac sport de „mic copil“, am jucat volei de performanţă. Când am renunţat la volei în favoarea şcolii am continuat cu fitness şi pasiunea s-a păstrat în timp. Îmi place de asemenea să înot şi, mai nou, să schiez. Sportul îmi permite să mă relaxez şi să fiu eu cu gândurile mele. Călătoriile sunt o altă pasiune, ele nu doar mă deconectează, dar mă ajută să descopăr lucruri noi, chiar şi în destinaţiile în care revin constant.  
 

O destinaţie de vacanţă pe care aş recomanda-o este ...

Dubai, un oraş aproape extraterestru, care se schimbă de la an la an, un fel de Disney pentru adulţi. Prima dată am fost în Dubai acum zece ani, când nimic din ce vedem astăzi şi ne impresionează - The Palm, Atlantis, Burj Khalifa, Dubai Mall - nu exista. Este incredibil să vezi cât de mult s-a schimbat acest oraş într-o perioadă relativ mică de timp pentru istoria unui loc.
 

O descoperire inedită dintr-o călătorie recentă este ...

Muzeul de Artă din Hong Kong. Nu m-a impresionat prin calitatea exponatelor (relativ modică, de altfel), ci prin grija şi capacitatea de a le prezenta şi promova. Noi avem opere de artă cu mult mai valoroase, care însă zac prin încăperi prăfuite, fără campanii de promovare şi fără interes în a le aduce la viaţă.
 

Cel mai frumos suvenir pe care l-am adus acasă dintr-o călătorie recentă ...

Nu-mi place ideea de obiect-souvenir, aduc cu mine doar cele mai frumoase fotografii şi amintiri. 
 

Ceasul pe care îl port la mână este ...

Rolex Day-Date. Poate este un clişeu, dar mie chiar îmi place Rolex. Modelul meu este unul masculin, dar care mi se potriveşte estetic şi care simt că mă reprezintă.
 

Parfumul meu preferat este ...

Sunt de fapt două „Miss Dior“ de la Dior şi „Angel“ de la Thierry Mugler. Pe lângă acestea am diverse parfumuri „de sezon“ dictate de dispoziţia dintr-o anumită perioadă. De regulă, amestec pe mine 2-3 parfumuri, în funcţie de zi, pentru că astfel am de fiecare dată un parfum diferit şi unic. Ştiu că există o regulă care spune să nu amesteci parfumurile, dar mie chiar îmi place să fac asta.
 

Obiectele mele preferate din garderobă sunt ...

rochiile şi pantofii. Din păcate, rochiile pierd teren în ultima vreme, probabil pentru că este mai comod un pantalon. În continuare însă mi se pare că esti mult mai feminină într-o rochie.
 

Beau întotdeauna cu plăcere un pahar de ...

fresh de ananas cu mentă, deşi, cel puţin în România, sunt puţine locurile în care se prepară aşa ceva.
 

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este ...

să reconfirm programările pentru cinele din timpul călătoriei. Sunt foarte organizată şi pretenţioasă, nu vreau surprize şi prefer să verific toate detaliile.
 

O descoperire inedită din Bucureşti este ...

Palatul Ştirbei de pe Calea Victoriei, unde am fost recent la un eveniment. Mi-a plăcut mult amestecul de vechi (ai senzaţia că pereţii, tavanul, scara „stau să cadă“) şi nou (spatiul era decorat cu draperii de catifea, candelabre). Locul are un stil baroc decadent foarte şic, astfel că m-am simţit bine şi m-am regăsit în spaţiul respectiv.
 

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă...

cu fiecare buying pentru magazine fac achiziţii exclusiviste.
 

Bijuteriile mele preferate sunt ...

Scavia şi Graff. Sunt stiluri diferite, care spun poveşti diferite. Ambele însă transmit pasiune şi dragoste pentru frumos.
 

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este ...

Kees van Dongen sau Amedeo Modigliani. Deşi sunt atât de diferiţi, ochii femeilor lui Van Dongen şi ale lui Modigliani m-au fascinat mereu. 
 

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt ...

businessoffashion.com, vanityfair.com, harpersbazaar.com. Când am timp, dau o fugă şi pe net-a-porter.com, să văd ce mai e nou.
 

Un cadou pe care aş vrea să îl primesc este ...

o vacanţă la schi în aprilie. Mi s-ar părea interesant să pot schia când sezonul se apropie de sfârşit.
 

Restaurantul meu preferat este ...

Zuma din Dubai. Îmi place foarte mult mâncarea modernă Japanese fusion. Nu mă dau în vânt după sushi, însă sunt mult mai multe lucruri (gătite) de descoperit într-un astfel de restaurant. Îmi place la fel de mult şi L’Atelier de Joel Robuchon, pentru o mâncare franţuzească senzaţională. Aici echipa poate să facă cel mai bun steak de vită bine făcut, care să fie şi fraged.
 

Sportul pe care îl practic cu plăcere este…

fitness-ul şi mai nou schiul. Cred cu tărie că sportul trebuie să facă parte din regimul de viaţă al fiecăruia şi că nu trebuie să ne găsim scuze („nu am timp“, „nu am chef“). Dacă ne-am face timp pentru măcar trei ore de sport pe săptămână, am trăi mult mai sănătos şi mai frumos, din toate punctele de vedere. Cred că sportul ne menţine tineri şi activi.