Style

Gadgeturi de vacanţă - GALERIE FOTO

07 iul 2012 1412 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Drift HD

Este tot mai la modă utilizarea camerelor video de acţiune, gadgeturi perfecte pentru filmarea traficului auto, a curselor pe bicicletă, motocicletă sau în timpul practicării diferitelor sporturi extreme.

O soluţie performantă este şi noua cameră Drift HD, cu o greutate de numai 119 grame şi care poate fi montată cu uşurinţă atât în maşină, cât şi pe ghidon sau pe o cască. Aceasta poate înregistra videoclipuri la rezoluţii full HD sau fotografii de 9 Megapixeli şi are un ecran LCD de 1.5 inchi, util la poziţionare cât şi vizualizarea imediată a filmărilor. De asemenea, pentru că are şi port HDMI, vizualizarea se poate face şi pe un ecran mai mare. Nu-i lipseşte telecomanda pentru acţionarea de la distanţă.

Împreună cu un suport de prindere cu ventuză, camera Drift HD are un preţ de aproximativ 1.500 lei, www.actioncamera.ro.


Asus Padfone

Unul dintre hiturile verii în materie de portabilitate va fi cu siguranţă Padfone-ul celor de la Asus, un trio smartphone-tabletă-tastatură construit pentru a răspunde tuturor nevoilor utilizatorului modern.

Creierul întregului sistem este smartphone-ul cu Android, un terminal premium, construit din materiale de calitate, cu finisaje pe măsură. Pe cât e de prezentabil, pe atât este şi de puternic, fiind capabil să asigure accesul în orice aplicaţie mobilă, atât în scop de business, cât şi pentru divertisment. Principalele specificaţii constau într-un ecran Super Amoled de 4.3 inchi cu o rezoluţie de 960x540 pixeli, un procesor dual-core la 1.5Ghz asistat de unul grafic suplimentar, stocare internă de 32GB şi cameră de 8 Megapixeli.

Pentru extinderea imaginilor pe un ecran mai mare, acesta poate fi andocat în tableta cu o diagonală de 10.1 inchi şi o rezoluţie de 1280x800 pixeli, trecerea realizându-se dinamic, chiar şi în momentul vizualizării unui material video.

Şi, pentru a-l transforma într-un adevărat laptop, mai confortabil de utilizat la activităţile de birou mobil, producătorii oferă şi o tastatură cu andocare pentru tabletă şi baterie suplimentară care îi extinde autonomia de funcţionare.

Cei de la Asus ne mai pun la dispoziţie încă un gadget compatibil cu acest sistem, sub forma unui stylus, perfect atât pentru manevrarea celor două ecrane tactile, cât şi pentru convorbirile telefonice, acesta având încorporată tehnologie Bluetooth.

Asus Padfone va fi disponibil în România din această vară, preţul întregului sistem format din smartphone, tabletă, tastatură şi stylus fiind de aproximativ 3.800 lei. www.asus.com

Sony HDR-GW55VE

Nu puţini sunt cei care aleg să-şi petreacă vacanţa de vară sau timpul liber în apropierea apei, condiţii în care majoritatea camerelor foto şi video ar putea fi deteriorate iremediabil. La mare, la piscină sau în orice alt loc care implică prezenţa apei, este recomandată utilizarea echipamentelor foto-video rezistente la contactul cu aceasta. O astfel de soluţie este şi camera video Handycam GW55VE de la Sony, care posedă caracteristicile waterproof necesare. Aceasta poate fi utilizată în apă până la o adâncime de 5m şi, în plus, este rezistentă atât la praf, cât şi la şocul unei căderi de la o înălţime de 1,5 metri.

Pe lângă toate aceste caracteristici Tough, camera Sony dispune şi de fişa tehnică necesară obţinerii unor rezultate foto-video de calitate. Pe scurt, GW55VE se laudă cu un senzor CMOS Exmor R care face fotografii la 20 Megapixeli şi care filmează la rezoluţii full HD, cu lentile G care au un zoom optic 10x şi stabilizator Optical SteadyShot, cu ecran cu o diagonală de 7,5cm sau cu un modul GPS, tocmai bun pentru geocodare.

De asemenea, integrează şi funcţii automate, cum ar fi cea Intelligent-Auto care recunoaşte 99 de tipuri de scene, cea Intelligent Sweep Panorama care permite captura panoramelor într-un mod foarte simplu, cum numai camerele Sony ştiu să o facă, plus cea Underwater, dedicată filmărilor subacvatice.

Sony GW55VE are un preţ de aproximativ 2.400 lei, www.f64.ro

GPS Garmin Nuvi 3490LMT

GPS-ul este accesoriul fără de care nu ar trebui să plecăm la drumuri lungi pe şoselele şi autostrăzile din afara ţării. Un GPS ne poate conduce mai repede la destinaţia dorită, fără să ne mai complicăm cu metode învechite de orientare.

Modelul Nuvi 3490LMTde la Garmin arată întocmai ca un smartphone premium, are un profil subţire, de doar 9mm grosime, şi o greutate de numai 118 grame, astfel că poate fi utilizat şi la navigarea terestră. Mai dispune de un ecran multitactil, cu o diagonală generoasă de 4,3 inchi care afişează o rezoluţie de 800x480 pixeli pentru o vizualizare confortabilă a hărţilor.

Hărţile Garmin sunt printre cele mai avansate la ora actuală, au reprezentare 3D a clădirilor, dar şi a reliefului pe care îl parcurgem, plus o bază de date impresionantă cu puncte de interes. În timpul navigării oferă suport vizual pentru încadrarea pe banda corectă, cu vedere de sus a intersecţiilor, plus rapoarte de trafic în timp real.

Pentru o utilizare cât mai facilă, fără să ridicăm mâinile de pe volan, acceptă controlul vocal la căutarea unei adrese sau al unui punct de interes şi are Buetooth pentru conectarea telefonului.

Modelul Garmin Nuvi 3490LMT are un preţ de aproximativ 1.300 lei, cu hărţi pentru întreaga Europă şi update gratuit al acestora pe toată durata lui de viaţă. www.garmin.ro

Nikon D3200

Cei care vor să facă trecerea de la camerele foto compacte la altele mai avansate, cu obiective interschimbabile, îşi pot îndrepta atenţia către noul Nikon D3200, un DSLR entry-level dedicat începătorilor care vor să aprofundeze tehnicile fotografice. Acesta dispune de un Mod Ghid care le poate arăta, în câţiva paşi simpli şi cu imagini exemplificative, cum să seteze parametri de fotografiere, pentru obţinerea unor rezultate cât mai bune deosebite din punct de vedere vizual.

Pentru categoria din care face parte, Nikon-ul D3200 are specificaţii chiar interesante, împrumutate de la camerele mai avansate: un senzor de 24.2 Megapixeli, sistem de focalizare în 11 puncte, fotografiere în rafală cu o viteză de 4 cadre pe secundă şi capacitate de filmare la rezoluţii full HD, 1920x1080 pixeli. Fiind în pas cu ultimele tendinţe tehnologice, cu ajutorul unui modul Wi-Fi opţional acesta poate fi conectat la tablete sau smartphone-uri pentru transferul rapid al fotografiilor.

Împreună cu un obiectiv 18-55mm are un preţ de aproximativ 3.000 lei pe www.f64.ro. Dar, cum optica este cea mai importantă în fotografie, îl puteţi asorta cu o mulţime de obiective fixe sau cu tele-zoom, atât marca Nikon, cât şi de la alţi producători.