Style

H & M anunţă o nouă colecţie de designer. Suedezii se vor asocia cu creatorul de modă italian Giambattista Valli

24 mai 2019 864 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Retailerul suedez H&M, prezent pe piaţa locală din primăvara lui 2011, va lansa o colecţie în parteneriat desigerul italian Giambattista Valli, colecţia principală urmând a fi disponibilă în această toamnă.

Vestea a fost anunţată la gala amfAR de la Cannes la finalul lunii mai, unde designerul Giambattista Valli alaturi de Ann-Sofie Johansson, director de creaţie H&M, au păşit pe covorul roşu alături de Kendall Jenner, Chris Lee (Li Yuchun), Chiara Ferragni, H.E.R., Bianca Brandolini d’Adda şi Ross Lynch, toţi purtând piese vestimentare stră aparţinând unei colecţii limitate.

Piesele purtate pe covorul roşu vor fi disponibile în 12 magazine selectate şi pe hm.com în data de 25 mai. Colecţia principală Giambattista Valli x H&M se lansează la nivel global pe 7 noiembrie 2019.     

 „Sunt extrem de încântat de această colaborare: H&M îmi dă ocazia să aduc viziunea mea asupra stilului şi frumuseţii în atenţia unui public larg. Dorinţa mea este aceea de a de a-mi împărtăşi dragostea pentru frumuseţe şi de a putea să fac parte din „momentele fericite” ale iubitorilor de modă, să-i ajut să creeze poveşti de dragoste pe întreg mapamondul”, spune Giambattista Valli.

Născut şi crescut în Roma, Giambattista Valli a lansat linia care îi poartă numele la Paris în anul 2005. Universul său cuprinde acum prêt-à-porter, haute couture şi accesorii. Colaborarea sa cu H&M este o premieră pentru Valli şi, de asemenea, marchează prima incursiune a sa în universul vestimentar masculin.

„Suntem entuziasmaţi să colaborăm cu Giambattista Valli. Este un maestru haute couture incontestabil, având un talent deosebit pentru siluetele memorabile. Faptul că le putem oferi clienţilor noştri modelele sale emblematice este un vis devenit realitate. Suntem nerăbdători să vedem cum vor întâmpina această colecţie memorabilă”, Ann-Sofie Johansson, creative advisor H&M.

Colaborările H&M cu marii designeri ai lumii au început în 2004 cu Karl Lagerfeld, şi de atunci pe listă s-au mai adăugat alţi circa 20. Cea mai nouă este cea de anul trecut cu Kenzo, casă de modă de lux din Franţa, dar cu rădăcini japoneze, dar de-a lungul timpului pe listă au fost Alber Elbaz de la Lanvin, Alexander Wang sau Jimmy Choo.

H&M deţine în România peste 50 de magazine fizice şi unul online.