Style

La ce tipuri de procedurile estetice apelează bărbaţii pentru tinereţe fără bătrâneţe? Utilizarea Botox-ului, mărirea circumferinţei pieptului cu ajutorul siliconului şi liftingul sunt pe listă

03 dec 2020 1210 afişări
Din aceeaşi categorie

Articol cu conţinut publicitar

Într-o lume a standardelor de frumuseţe care evoluează rapid şi în care avem acces instantaneu şi continuu la reţelele sociale, mass-media şi imagini comerciale, femeile nu sunt singurele care pot simţi presiunea de a se alinia la un ideal estetic. Mai exact, tot mai mulţi bărbaţi aleg să apeleze cu încredere la procedurile estetice concepute special pentru publicul de sex masculin.

În esenţă, frumuseţea nu are gen, nu are vârstă şi nu are şabloane. Sau nu ar trebui să aibă. Tocmai de aceea, pe piaţa procedurilor estetice pentru domni se remarcă o cerere tot mai mare pentru procedurile estetice minim invazive. Se poate totodată observa un interes crescut în rândul persoanelor din segmentul de vârstă 50 plus. Creşterea gradului de conştientizare a publicului cu privire la procedurile minim invazive şi disponibilitatea produselor avansate tehnologic îi determină pe reprezentanţii sexului masculin să nu mai privească frumuseţea ca pe un domeniu tabu.

„Preconizez că segmentul procedurilor minim invazive destinate domnilor va avea cea mai mare pondere în serviciile accesate în 2021 pe divizia Men Anti-Ageing la Swiss Clinics. Cererea tot mai mare din partea pacienţilor pentru tratamente estetice faciale, schimbarea mentalităţii şi a capacităţii de a cheltui sunt principalii factori care vor favoriza această nişă“, spune Valentin Burada, fondatorul clinicii Swiss.

Aspectul fizic a fost şi este în continuare un aspect prioritar pentru oameni, indiferent de ocupaţie, de preocupări sau de venitul disponibil. Frumuseţea, deşi un concept eminament subiectiv, a ghidat dintotdeauna lumea femeilor şi a bărbaţilor deopotrivă 

Ce s-a schimbat e că, pe măsură ce tehnologia şi cercetarea medicală continuă să avanseze, procedurile minim invazive sunt în creştere. Astfel, cu ajutorul acestora se pot obţine rezultate impresionante, fără a fi nevoie de intervenţii chirurgicale. Iar în final, aspectul fizic al unei persoane să poată fi îmbunătăţit dramatic.  „Potrivit unui studiu efectuat la nivel global, numărul procedurilor non-chirurgicale minim invazive efectuate a crescut din 1997 până în prezent de mai bine de 4 ori. Un procent considerabil îl are utilizarea Botox-ului, care a crescut de peste 6 ori, ceea ce a dus la un avans important în accesarea procedurilor de estompare a ridurilor. În mod surprinzător, nu toate aceste cifre fac referire la segmentul feminim. Circa 10% dintre pacienţi sunt bărbaţi, ceea ce înseamnă o dublare a cererii pentru acest segment, pentru proceduri estetice în ultimii 20 de ani“, adaugă Valentin Burada.

Nevoia de a păstra aspectul tânăr şi dinamic pentru cât mai mult timp, precum şi dorinţa de a fi permanent într-o condiţie fizică bună au condus la regândirea atitudinii masculine faţă de tratamentele cosmetice, dietă, exerciţiu fizic, produse de îngrijire a pielii şi chiar chirurgie şi cosmetică estetică. Astfel, chirurgia estetică a devenit populară printre bărbaţii cu vârste cuprinse între 30 şi 60 de ani. Odată cu înaintarea în vârstă, domnii caută proceduri pentru faţă şi, mai apoi, zona abdominală.

Preocuparea bărbaţilor pentru apariţia ridurilor apare abia la 30 - 45 de ani, spre deosebire de femei, care încep de la 25- 30 de ani să dorească retuşuri precum corecţia pleoapelor şi a ridurilor.

Până în 30 de ani, bărbaţii sunt interesaţi de tratarea problemelor acneice şi de îndepărtarea pilozităţii nedorite, iar după această vârstă caută şi ei estomparea ridurilor, dar şi proceduri pentru stimularea creşterii părului. Ulterior, odată cu înaintarea în vârstă, apare o nouă problemă - creşterea în greutate -, astfel încât liposucţia şi abdominoplastia sunt puse pe lista de opţiuni. „Una dintre intervenţiile care încep să câştige încrederea pacienţilor este mărirea circumferinţei pieptului cu ajutorul siliconului. Practica de a mări circumferinţa din zona pieptului este întâlnită şi la bărbaţi, pentru mai multă virilitate, şi la femei pentru un plus de senzualitate“, declară Dr. Klara Băncilă, medic în cadrul clinicii Swiss.

Pe lista procedurilor căutate de domni se mai numără hiperhidroza - pentru controlul transpiraţiei excesive -, estomparea cearcănelor sau a şanţurilor nazogeniene, respectiv a ridurilor oblice formate de o parte şi de alta a gurii şi rinocorecţia cu acid hialuronic. Aceasta din urmă este o procedură non-chirurgicală ce ajută la remodelarea nasului cu ajutorul substanţelor injectabile a ţesuturilor moi.

Numărul procedurilor pe care clinica Swiss le realizează e însă mult mai mare, de la abdominoplastie, la lifting de braţe şi de coapse. Pentru că, în esenţă, deşi vârsta e doar un număr, cu toţii ne-am dori tinereţe fără bătrâneţe.