Style

Lecturi de weekend: Despre obiecte norocoase, artă şi călătorii de neuitat cu Manuela Nestor, fondator NNDKP, una dintre cele mai mari case de avocatură din România

04 apr 2020 885 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Manuela Marina Nestor este unul dintre fondatorii casei de avocatură NNDKP, una dintre cele mai mari din România, având în portofoliu tranzacţii care au remodelat economia locală. Dincolo de apetitul pentru tranzacţiile din domeniul bancar sau al pieţei de capital, Manuela Nestor se dovedeşte a fi un călător curios, cu o pasiune deschisă pentru Italia, pentru mâncarea bună, vinuri fine şi pentru obiectele făcute cu multă atenţie la detalii. Pe scurt, pentru obiecte şi experienţe care trec de testul unuia dintre cei mai buni avocaţi din România. 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă… este o miniatură a lui Buda râzând, din coral roz, despre care cred că îmi poartă noroc.  

Cartea pe care o citesc acum este… „Inteligenţa materiei“ scrisă de Dumitru Constantin Dulcan.

Pasiunile mele sunt… cititul şi genţile minunatului Dan Coma.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este… Arezzo, un oraş toscan fabulos.

Descoperirea recentă din Bucureşti este… Palatul Ghica de pe Calea Victoriei. 

Ceasul pe care îl port la mână este… un Cartier Baignoire.

Parfumul meu preferat este… Opium clasic, de la Yves Saint Laurent.

Beau întotdeauna cu plăcere… L’Ornellaia, Chateauneuf du Pape, Pouilly Fume sau Sancerre.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este… să-mi cumpăr un ghid pentru a citi istoria lui şi pentru a aduna informaţii despre ce este interesant de vizitat şi unde se poate mânca bine.

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este… Gustav Klimt, apoi Juarez Machado, un pictor brazilian absolut minunat, laureat al multor premii braziliene şi internaţionale, şi mi-ar plăcea şi pictorul belgian Rene Magritte.

Cel mai interesant muzeu în care am fost… este Prado, din Madrid.

Obiectul de design preferat este… măsuţa originală Emile Galle cu intarsii pe care stă o minunată vază Galle, originală, nespus de frumoasă.

Sportul pe care îl practic cu plăcere este… înotul.    

Restaurantul meu preferat în Bucureşti este… Poesia.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este... Montepulciano, Toscana, Italia.

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna… salată de vinete, icre de ştiucă şi o supă cremă de legume sau numai de broccoli.

Obiectele mele preferate din garderobă sunt… taioarele şi fustele Saint John, pantalonii şi bluzele Ralph Lauren, rochiile de seară Dior, puloverele Fabianei Filippi, mantourile Max Mara, genţile Dior şi Dan Coma, pantofii Roger Vivier.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt… Ted şi Gaia.