Style

"Meniu" de întinerire: Cum ajungi să te simţi ca la 20 de ani cu tehnicile Anei Aslan, cea care i-a avut ca şi clienţi pe Salvador Dali, J. K. Kennedy sau Charlie Chaplin

05 iun 2015 5128 afişări de Mădălina Dediu Panaete
Din aceeaşi categorie

Teoria pauzelor scurte şi dese nu este o glumă, ci este o definiţie care asigură calitatea vieţii. Iar când teoriile reci sunt îndulcite cu nămoluri sapropelice, hidromasaje şi băi cu plante, atunci pauzele scurte şi dese se pot transforma de fapt în reţeta tinereţii fără bătrâneţe.

„S-a observat în ultimul deceniu şi la noi, în România, că vacanţele sunt tot mai dese, chiar dacă mai scurte, tocmai din cauza ritmului foarte alert şi a volumului foarte mare de responsabilităţi şi sarcini zilnice. Iar recomandarea noastră şi a medicilor specialişti în prevenţie este ca orice astfel de timp în afara jobului să fie îmbogăţit cu o experienţă de relaxare şi îngrijire a minţii, trupului şi sufletului deopotrivă. Conceptul SPA, în general, vizează tocmai o astfel de experienţă“, spune Iuliana Tasie, directorul general al hotelului Europa din Eforie Nord, parte a grupului Ana Hotels, şi al spa-ului Ana Aslan Health Spa. Iuliana Tasie lucrează în cadrul hotelului de patru stele încă de la redeschiderea după procesul de renovare, din 2003.

Ana Aslan este unul dintre cele mai cunoscute nume la nivel global în lupta împotrivă îmbătrânirii, cruciada fiind desăvârşită prin realizarea în 1951 a faimoasei formule Gerovital H3. Invenţia a propulasat-o pe cercetătoarea româncă în elita mondială a acestei ramuri a medicinii şi a transformat celebrităţi precum Mar­lene Dietrich, Salvador Dali, J. K. Kennedy sau Charlie Chaplin în „pacienţi“ cuminţi ai tratamentului realizat de Ana Aslan.

„Din stilul şi ritmul nostru de viaţă de astăzi fac parte, invariabil, încordarea, îngrijorarea, stresul, indiferent de vârstă, mediu sau profesie. Sunt stări care au devenit, din păcate, parte din normalitate. Tocmai de aceea, în rutina noastră zilnică şi în calendarul nostru din fiecare sezon trebuie să-şi facă loc şi timpul pentru noi, pentru regăsire, pentru reechilibrare şi decontractare. Într-un singur cuvânt, cele de mai sus se numesc prevenţie“, mai spune Iuliana Tasie.

Dar pe lângă relaxare, oamenii pot face aici tratamente pentru anumite afecţiuni.

Spa-ul Ana Aslan Health Spa din cadrul hotelului Europa începe încă din aprilie să-şi primească oaspeţii din toate colţurile lumii, care vin aici să scape de povara deadline-urilor, de prea multele ore petrecute peste program la birou sau de primele semne ale bătrâneţii.

Aslan Health Spa îmbină terapiile balneare tradiţionale cu proceduri care folosesc aerul intens ionizat, apa sărată şi nămolul organic din Lacul Techirghiol. Spa-ul, deschis în urmă cu zece ani,este "alimentat" cu nămol direct din lacul Techirghiol, pe care îl poţi zări chiar de la etajele 3 şi 4 ale hotelului.

„Meniul“ Ana Aslan Health Spa cuprinde hidroterapii (unde intră băile cu nămol, băile cu plante, hidromasajele, duşurile subacvale) şi masaje (de la cele clasice până la cele cu pietre sau scoici vulcanice, masaje de inspiraţie orientală cum ar fi masajul Shiro Dhara, masajul Sabai, masaje aromo-terapeutice, dar şi masaje concentrate pe anumite zone cu probleme).

„Nămolul sapropelic de Techirghiol, unic ca geneză şi compoziţie, este recunoscut în întreaga lume pentru calităţile sale terapeutice. Efectele sale se bazează pe proprietăţile sale unice fizice şi chimice care generează anumite procese enzimatice, antioxidative şi imunologice. Nămolul de Techirghiol este utilizat la Ana Aslan Health Spa sub formă de băi, aplicaţii locale şi masaj“, explică Iuliana Tasie.

La rândul ei apa sărată din lac are efecte terapeutice.

Programul de gimnastică în bazinul cu apă sărată de lac Techirghiol, completat de un program personalizat de kinetoterapie, ameliorează mobilitatea articulară şi are numeroase alte beneficii. Toate aceste proceduri se fac după o atentă examinare făcută de medic mai întâi, care îţi recomandă anumite terapii. Mai departe, dacă alegi hidromasajul sau masajul subacval, atunci corpul tău îţi va mulţumi. Masajul subacval te trezeşte la viaţă. Să nu uităm de ten. Cu siguranţă, cel mai îmbietor masaj este cel facial. Ala, cosmeticiana de la Ana Aslan Health Spa, are nişte mâini magice, îţi curăţă tenul şi îl pregăteşte ca pentru un ritual regesc. Din jumătate de oră cât se alocă terapiilor faciale, un sfert de oră chiar dormi. În plus, în cadrul spa-ului poţi beneficia de tratamente de întinerire.

Formula creată de doctorul Ana Aslan este folosită la Ana Aslan Health Spa în tratamente cosmetice şi injectabile.

Aşa că speranţă există, chiar şi pentru cei mai obosiţi dintre noi. Totul este să-ţi iei o pauză şi să-ţi aminteşti de cuvintele profesorului Ana Aslan: „A fi tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani. A fi tânăr înseamnă a fi optimist, să te simţi bine şi să ai un ideal pentru care să lupţi.“