Style

Mihaela Nicola, CEO al The Group: fac şi business în ora de sport

02 nov 2011 1315 afişări de Razvan Muresan
Din aceeaşi categorie

Unul dintre cele mai trendy sporturi în momentul de faţă, în comunitatea business, este golful, fie că e practicat în Africa, în Bulgaria la cel mai nou resort de lux Light&house sau pe terenurile din Alba Iulia sau Breaza. Ioan Popa, fondatorul şi preşedintele Transavia, spune că a ajuns la acest sport tocmai "din dorinţa de a nu mai sta toată ziua la serviciu". A început să prindă rapid gustul orelor petrecute în aer liber, mai cu seamă că pe terenul de golf "este locul şi mediul în care se fac cele mai bune relaţii şi se încheie cele mai bune afaceri". De golf şi de schi se leagă acum şi planurile de concediu - cele trei vacanţe pe an - aşa că toamna nu i-a dat cu nimic peste cap planurile de a nu lăsa crosa din mână chiar şi în lunile geroase.

Pentru cei cărora golful le consumă prea mult timp, mai la îndemână le sunt sporturile de proximitate. "Încerc să fac un pic de mişcare o dată la două zile: bicicletă, înot sau jogging", spune Călin Fusu, CEO al Neogen. Fusu a aşteptat toamna pentru a porni - "deşi nu prea des, din păcate" - în drumeţii montane. Se pregăteşte de fapt, pentru sezonul rece când alege tot muntele pentru schi sau snowboard.

În dimineţile în care străbate parcul Herăstrău în alergare, Mihaela Nicola, CEO al The Group, întâlneşte mulţi oameni din comunitatea de business care îi împart pasiunea. Se salută discret şi se bucură să descopere, după cum spune chiar ea, "complicitatea care îi leagă de o bucurie comună". Spre sfârşitul toamnei va renunţa totuşi la parc pentru clubul de sport unde alege antrenamente complexe, fie pilates, kangoo sau gimnastică aerobică. "S-a întâmplat să leg prietenii sau legături de afaceri datorită orei comune de sport. E reconfortant să lucrezi, să închei afaceri, să planifici proiecte cu oameni care au aceleaşi preocupări", mărturiseşte femeia de afaceri, completând că sportul uneşte oamenii indiferent de loc - pe terenurile de tenis, pe cele de golf, la centrele de echitaţie sau pur şi simplu în alergare, chiar sub sălciile de pe malul lacului Herăstrău. În programul său îşi face loc zilnic pentru ora dedicată antrenamentelor, chiar dacă asta în­seamnă trezirea mai devreme. Joggin­gul este obligatoriu, spune Nicola, şi începe la ora şapte dimineaţa, şapte zile din şapte: CEO-ul nu renunţă la sport nici când în agenda sa apar deplasări în străinătate. Oraşele frumoase ale lumii au parcuri, grădini şi trasee pentru alergat, de multe ori chiar mai seducătoare decât parcul din nordul Bucureştiului.

Nici terenurile de echitaţie sau pistele de biciclişti nu rămân aban­donate până la prima ninsoare. "Practic cu mare plăcere echitaţia, pasiune pe i-am insuflat-o şi fiicei mele", spune şi Isabelle Iacob, director al reţelei de farmacii Help Net.

Iacob se declară şi adeptă a mişcării eco - "de doi ani de zile nu mai folosim maşina în weekend decât atunci când e absolut necesar" - dat fiind că merge cu bicicleta la sfârşitul săptămânii câte 20-25 de kilometri pe zi. Chiar dacă vremea s-a răcit, managerul Help Net nu renunţă la echitaţie şi bicicletă decât la începutul lunii decembrie, are haine sport profesionale care o protejează de frig.

"Şi grădinăritul mă relaxează, deşi nu e neapărat un sport, însă mă face să mă simt mai aproape de natură în mijlocul oraşului. În lumea dinamică de astăzi, în care de multe ori ne-am dori ca ziua să aibă 48 de ore pentru a finaliza ce ne-am propus, timpul liber şi sportul sunt micile comori ale fiecăruia dintre noi", încheie Isabelle Iacob.