Style

Mingi de golf, practici budiste şi nisip din Maroc

06 oct 2012 252 afişări de Mirabela Tiron
Din aceeaşi categorie

Ritualul de wellness începe de obicei cu un moment în zona piscinei sau a jacuzzi-ului şi a saunei, continuă cu masaje orientale şi aromaterapie, dar şi cu o selecţie de tratamente mai extravagante. În spa-urile din Hong Kong, Los Angeles sau din staţiunile montane din Alpi, praful de diamant, amestecat cu lavandă, a înlocuit produsele tradiţionale de exfoliere, aceasta fiind una dintre cele mai noi tendinţe din wellness.

Mai mult, cele mai trendy centre spa au uitat de pietrele fierbinţi şi au trecut la masajul cu mingi de golf, pe care specialiştii le rostogolesc pe spatele clienţilor sau le folosesc în masarea tălpilor.

De altfel, era spa-ului "fierbinte"- saună, băi de aburi şi pietre fierbinţi- se pregăteşte să apună. Acum se face tranziţia spre "rece", iar clienţii au parte de mai multe terapii ce implică de exemplu, particule de gheaţă.

Chiar dacă tratamentele foarte extravagante nu şi-au făcut încă drum în România, cererea pentru pachetele de spa relaxare este în creştere şi pe piaţa locală, ceea ce se vede şi în creşterea numărului centrelor spa din ţară, printre care cele mai cunoscute sunt Eden Spa sau Ever Green, primul salon organic din Bucureşti.

"Clienţii preferă pe de o parte ritualurile spa complexe în scop de relaxare şi reducere a stresului cotidian, iar pe de altă parte pa­chetele formate din mai multe terapii care ameliorează durerile de spate sau detoxifiază, îngrijirea tenului, terapii cu efect de prevenire a îmbătrânirii premature şi de men­ţinere a unei stări optime de funcţio­nare a întregului organism", spune Liliana Paraipan, reprezen­tanta Eden Spa.

Compania are un centru spa în cadrul hotelului de lux Grand Hotel Continental, de pe Calea Victoriei, şi un centru în cadrul Orhideea Gar­dens, iar în afara Bucureştiului operează un centru de relaxare în cadrul hotelului Hilton din Sibiu.

Zilnic într-un centru spa intră 15 sau 20 de persoane care plătesc de cele mai multe ori peste 100 de euro pentru o şedinţă de răsfăţ.

Cele mai scumpe pachete sunt cele care au în vedere un program spa personalizat.

"Crearea acestui pachet se bazează pe o consultaţie iniţială cu unul din specialiştii noştri, în urma căreia se identifică nevoile oaspe­telui, şi se stabileşte un pro­gram personalizat care poate include terapii corporale, consultaţii nutriţie, consultaţie cu un psiholog, fitness (Yoga, Pilates, Light Fitness), exerciţii de respiraţie. Scopul acestui program este nu numai de a ameliora diferite probleme legate de stres, sedenta­rism, lipsă de mişcare, dar şi de a ghida oaspetele către alegerea unui stil de viaţă sănătos cu beneficii re­mar­cabile pe termen lung", spune Liliana Paraipan.

Două dintre cele mai noi terapii introduse anul acesta sunt masajul Yoga Thai şi masajul Balinez (176 lei), care au fost foarte solicitate chiar de clienţi. Masajul Yoga Thai, care costă 200 de lei, este inspirat dintr-o practică ce se desfăşoară şi acum în templele budiste.

"Yoga Thai Massage îmbină elemente din presopunctură, yoga, reflexologie, fizioterapie, meditaţie, vindecare la nivel energetic, chiro­praxie şi Ayurveda. Este considerat de practicieni o metodă unică a artei de a vindeca. Thai Yoga Massage, prin multitudinea tehnicilor folosite, poate elibera aceste blocaje şi readuce corpul în echilibrul său natural, creând o stare de confort", spun cei de la Eden Spa.

Unul dintre tratamentele populare din oferta centrului este şi cel cu flori de lavandă. Acesta începe cu o exfoliere cu sare de Camarague şi flori de lavandă, fiind urmată de o împachetare cu miere şi de un masaj cu săculeţi calzi cu plante aromatice. Tot răsfăţul provensal durează 105 minute şi costă 300 de lei.

Pe lângă tratamente există cerere pentru clase de yoga, pilates, tehnici de respiraţie, serviciile body&mind făcându-şi astfel loc în meniul de servicii al Eden Spa.

"Introducerea acestor servicii de fitness a dat clienţilor posibilitatea de a găsi în acelaşi loc atât alinare la problemele legate de stilul de viaţă contemporan, cât şi menţinerea unei condiţii fizice optime prin exerciţii de yoga sau pilates."

Pe lângă tehnicile de masaj im­por­tante din ţări exotice sau exerciţiie de fitness zen, foarte importantă a devenit şi provenienţa produselor care e de preferat să fie cât mai naturale.

Corina Chelu, manager la salonul organic Ever Green, spune că pentru clienţi contează din ce în ce mai mult originea organică a produselor. La Ever Green poţi face un tratament de exfoliere cu nisip autentic din Maroc, sare de mare şi cu ulei de argan pur din Maroc, sau peeling natural format pe bază de pudre naturale din ceai verde şi guarana (plantă amazoniană bogată în cafeină).

"Cel mai scump tratament vândut a fost cel de hammam (baie tur­cească) şi spa thai, dar avem solicitări şi pentru bronzarea cu henna, singura 100% naturală şi touch of thai, o combinaţie de detoxifiere şi relaxare", încheie managerul.