Style

New in the city

25 oct 2017 304 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Toamna se numără bobocii, sau cel puţin aşa spune expresia. La După Afaceri Premium se numără nouăţile, iar luna octombrie aduce lansări de parfumuri şi de colecţii de modă, concerte şi noi „refugii“ de relaxare în Bucureşti. Pentru publicul vânător de evenimente de cinci stele, fie ele în modă sau gastronomie, am adunat aici câteva din noutăţile acestei perioade.

 

Invitaţie la festin. Fest(in) pe Bulevard

Festivalul Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara din Bucureşti, are startul anul acesta pe 7 octombrie. Deschiderea va fi marcată, la fel ca în anii anteriori, de un eveniment stradal, urmat de spectacole de teatru. „Maratonul“ teatral, ajuns la cea de cincea ediţie anul acesta, durează până pe 18 octombrie. Fest(in) pe Bulevard a fost iniţiat de Teatrul Nottara în anul 2013 şi cuprinde două secţiuni principale - dintre care una competitivă -  şi mai multe secţiuni şi activităţi conexe, precum lansări de carte, spectacole-lectură, expoziţii de fotografii şi colocvii. Festivalul se desfăşoară în cele două săli ale Teatrului Nottara, de pe bulevardul Magheru - sala George Constantin şi sala Horia Lovinescu.

 

Parfumuri muzicale

Jusbox, o gamă exclusivistă de parfumuri, concepută în jurul asemănării dintre esenţe şi muzică, se lansează luna aceasta în parfumeriile Beautik Haute Parfumerie. Sursele de inspiraţie care stau la baza creării Jusbox sunt trupele din generaţia muzicală a idolilor care au reuşit să-şi pună amprenta asupra societăţii şi a mediului artistic din era lor, dar şi mai târziu, prin mesaje muzicale atemporale. Jusbox cuprinde ode olfactive care amintesc de artişti precum Bob Dylan, Queen sau U2. Parfumul dedicat lui Bob Dylan, creat de Dominique Ropion şi purtând numele Beat Café, este un tribut pentru cafenelele frecventate de Beat Generation şi conţine note de coniac, piper negru, coriandru, tutun şi piele neagră. Colecţia Jusbox mai dezvăluie esenţe precum 14 Hour Dream (care conţine în principal note de patchouli), Use Abuse (note de tuberoză, lemn de santal şi iasomie sambac, amintind de Queen) şi Micro Love (note pe bază de ozon, în semn de omagiu pentu turneul Zoo TV susţinut de trupa U2 în anii 1992 şi 1993).

 

Showroom semnat Rhea Costa

Luna octombrie marchează lansarea showroomului Rhea Costa din Bucureşti şi din mediul online, pe www.rheacosta-shop.ro, unde va fi disponibilă colecţia de toamnă/iarnă 2017/2018, inspirată de călătoriile designerului în Moscova, Sankt Petersburg şi Siberia. Detaliile din baletul rusesc, bijuteriile bizantine şi istoria Fabergé sunt câteva dintre elementele transpuse în acest sezon atât în colecţia pentru femei, cât şi în colecţia Mini Rhea, pentru fete cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani. Create în culorile pietrelor preţioase, de la diamant cameleon la verde smarald, rubin, rose quartz, perlă şi onyx, piesele colecţiei sunt brodate manual cu dantelă cu motive florale „ o semnătură a stilului Rhea Costa, precum şi cu frunze aurii, perle şi cristale cusute manual, în forme elaborate, de inspiraţie regală. Designerul Andreea Constantin, care stă în spatele brandului Rhea Costa, a ales materiale speciale, precum mikado (un material care combină mătasea cu nylonul) şi catifea de mătase, mătase, chiffon, tulle, dantelă şi crepe, precum şi organza şi lurex fin de mătase. Showroomul din Bucureşti se află pe strada Dr. Burghelea, la numărul 14.

 

Reîntâlnire cu Ricchi e Poveri

Trupa italiană de muzică pop Ricchi e Poveri cântă pe 12 octombrie la Sala Palatului din Bucureşti, începând cu ora 20:00. Proiectul Ricchi e Poveri a luat naştere în Italia anului 1967. Grupul, iniţial un cvartet polifonic din care făceau parte Franco Gatti, Angela Brambati, Angelo Sotgiu şi Marina Occhiena, a trecut prin mai multe schimbări de componenţă de-a lungul timpului. Trupa este acum formată din Angela Brambati şi Angelo Sotgiu, care revin în România, unde vor cânta melodii celebre precum Sara perche ti amo, Mamma Maria, Se m’innamoro, dar şi piese încă nedezvăluite publicului.