Style

Nu mai e loc nici măcar să arunci un ac! Cum sunt transportaţi militarii americani spre Afganistan - GALERIE FOTO

31 mar 2012 10682 afişări de Paul Comsa
Din aceeaşi categorie

În cei aproape zece ani de la izbucnirea războaielor din Irak şi Afganistan, sute de mii de militari americani au fost transportaţi spre teatrele de operaţiuni. Pentru aceasta au construit baze precum cea de la Manas, din centrul Asiei, care asigură transportul pentru aproximativ 15.000 de militari americani şi 500 de tone de echipamente într-o lună.

Daily Mail realizează un fotoreportaj impresionant despre modul în care zecile de mii de militari americani se deplasează cu ajutorul unor aeronave uriaşe către Afganistan.

Transportul nu pare confortabil deşi cu cei peste 500 de miliarde de dolari (cu excepţia costurilor războiului din Afganistan) bugetul american al Apărării este cel mai mare din lume şi în 2012. Prin comparaţie, bugetul militar al Chinei a fost anul trecut de 91,5 miliarde de dolari, în creştere cu 12,7% raportat la 2010.

Este adevărat că numeroase efective de militari vor părăsi Afganistanul în vara acestui an, dar baza va rămâne un important punct de tranzit pentru cei peste 65.000 de soldaţi americani care vor rămâne în bazele din regiune.

Citeşte şi: