Style

Pictorial- Manifest

05 iun 2014 201 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Fashion Editor: Ioana Mîţu

Foto: Mihai Dăscălescu

Model: Claudia Gavril, MyGuys Models

Make up: Ana Marin

Hairstyle: Cleopatra Micu

În 1964 artistul Andy Warhol organiza  expoziţia The American Supermarket, în care toate produsele de pe raft, dar şi anunţurile de pe pereţi şi cam tot ce se găseşte într-un supermarket erau realizate de artiştii vremii.

În 2014, exact cincizeci de ani mai târziu (poate nu dintr-o coincidenţă) Karl Lagerfeld a transformat The Grand Palais  din Paris într-un imens supermarket pentru lansarea colecţiei Chanel toamnă-iarnă 2014. Modelele au simulat o sesiune de cumpărături, plimbându-se cu un coş în mână,  printre raioanele de produse.

Atât ideea lui Warhol, cât şi cea a lui Lagerfeld au fost de a sublinia linia subţire între „high“ şi „low“.

Un colecţionar plăteşte astăzi milioane de euro pentru o sticlă de Pepsi realizată de Warhol, aceeaşi de pe rafturile supermarketului, însă ridicată la statutul de artă,  în timp ce femeia îmbrăcată în Chanel îîşi face cumpărăturile şi ea, la supermarket, la fel ca orice om „de rând“.

Supermarketul ne-a inspirat şi pe noi în shootingul din ediţia de faţă, mai ales raionul de fructe şi legume.  Şi în ton cu ideile artiştilor menţionaţi mai sus,  am ales să facem şi noi fotografie de artă folosind produse „affordable“.

 

* Ţinutele pot fi achiziţionate din magazinul iheart