Style

Spune-mi ce ghete porţi...

27 nov 2013 298 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

La fel cum costumele made to measure sau bespoke pot fi personalizate până la ultimele detalii - de la cusături la gulere sau manşete - la fel şi pantofii pot fi customizaţi la formă, culoare sau cusături.

„Din punctul de vedere al modelului, cele mai complicate sunt de fapt cele care par cele mai simple, cum este cazul cizmei dintr-o singură bucată de piele, fără nicio cusătură sau tăietură“, spune Lucian Maftei, reprezentantul casei cu acelaşi nume. El adaugă de asemenea că pantofii comozi sunt foarte solizi şi robuşti, chiar dacă uneori prin forma calapodului dau impresia că ar fi foarte filigrani. „Ei susţin piciorul şi îi dau o conduită.“

Preţul unei perechi de ghete realizate la comandă este de 900 de euro, iar timpul de realizare este de patru săptămâni. Cei care nu au timpul de partea lor pot alege oricând un model de ghete din colecţia Santoni, disponibilă la magazinul Casa Frumoasă.

Inspirată de muncitorii anilor ’20, colecţia combină eleganţa burgheză cu formele contemporane şi culorile în tendinţe, ce variază de la verde la vişiniu şi de la negru la albastru ultramarin. Pentru cei ce preferă un stil mai avangardist, însă la fel de excluisivist ca o pereche de pantofi made to measure, există magazinele Hobirama şi Entrance, care aduc pantofi şi haine croite pentru stilul mai rebel.

Aflaţi mai multe idei de cadouri  în ediţia de decembrie a DA Premium, care apare pe piaţă vineri, 29 noiembrie,  pentru abonaţii Ziarului Financiar.