Style

STIL de manager-Brunello Cucinelli, proprietarul casei de modă Brunello Cucinelli

29 oct 2013 442 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Brunello Cucinelli a pus bazele casei de modă cu acelaşi nume în urmă cu aproximativ 35 de ani şi astăzi a ajuns în topul celor mai scumpe branduri din lume, alături de Oscar de la Renta, Giorgio Armani, Akris şi Chanel.

- Cartea pe care o citesc acum… sunt un mare iubitor al cărţilor şi consider că ele m-au îndrumat în viaţă. Dacă ar fi să aleg cartea vieţii mele ar fi ìGândurile împăratului Marc Aureliuî, pe care o recitesc periodic.

- Obiectul pe care îl port întotdeauna cu mine...  o agendă Moleskine în miniatură pe care notez tot ce mă inspiră, fie că este vorba de o frază deosebită sau de o clădire frumoasă.

- Destinaţia de călătorie preferată... este acasă, în Solomeo, Umbria. Locuiesc într-o casă mare, cu istorie. Nimic nu se compară cu o plimbare dimineaţa prin pădurea de lângă casă. Dacă ar fi însă să aleg o destinaţie de vacanţă aş alege Capri.

- O descoperire recentă... la prima mea venire în Bucureşti, am descoperit 4-5 clădiri frumoase, printre care şi clădirea Universităţii. Sunt clădiri în acest oraş pe care m-aş oferi să le restaurez.

- Un suvenir pe care îl aduc din călătorii... cărţile sunt o pasiune de-a mea, astfel că atunci când plec în călătorii cumpăr cărţi despre cultura respectivă. În general, când călătoresc într-o ţară în care nu am mai fost prefer să merg la localnici acasă mai degrabă decât la un restaurant scump pentru că astfel pot să discut cu ei despre politică, religie sau economie. Eu am construit un teatru şi o academie, acasă în Solomeo, întocmai ca să ne întoarcem în timp, când oamenii nu aveau televizor şi stăteau la masă discutând despre toate cele.

- Dacă aş putea colecţiona un artist… am o colecţie de artă gotică din anii 1400. Mă fascinează perioada aceea. Cred că ar fi trebuit să mă nasc fie în 500 î.Hr., fie în Roma, în urmă cu 2000 de ani sau în Florenţa anilor 1500.

- Ceasul pe care îl port la mână... este Patek Philippe.

- Obiectul meu preferat din garderobă... este pantalonul din velur alb. Port un asemenea model, indiferent de anotimp, încă de când aveam 15 ani.

- Parfumul preferat... de circa 40 de ani folosesc Azarro, sunt conservator în alegeri.

- Dacă aş putea primi orice cadou aş vrea... cărţi. Fiecăreia dintre fetele mele i-am dăruit o colecţie de 1.000 de cărţi, o copie după cele 1.000 de volume preferate ale mele, pe care le am şi eu în bibliotecă.

- Restaurantul meu preferat... este Pane e Vino din Cortona. Iubesc să mănânc, iar cei de la restaurant oferă un meniu simplu însă foarte gustos. Nu caut feluri complicate de mâncare, ci tradiţionale, dar bune.

- Beau cu plăcere... un pahar de vin din Toscana. Nu beau mult pentru că sunt de părere că nu este bine pentru organism. Atunci când aleg să beau un pahar de vin îl asortez cu un trabuc cubanez - Trinidad sau Romeo y Julieta.

- Maşina mea este… un Bentley Coupé. Costă mult, însă este frumoasă şi o admir de fiecare dată când o văd. Anterior, timp de 20 de ani am avut un Jaguar alb.