Style

Te iubesc. Puteti repeta intrebarea?

02 iul 2009 183 afişări
Din aceeaşi categorie
Te iubesc. Puteti repeta intrebarea?
„Te iubesc! Te iubesc?" e genul acela de piesa de teatru la care razi cu gura pana la urechi pe tot parcursul ei pentru ca, la final, zambetul sa-ti inghete intr-o concluzie care te va bantui multa vreme de atunci incolo. Si asta numai pentru ca aceasta concluzie e de fapt o intrebare: „te iubesc?".
In adaptarea si regia artistica a lui Chris Simion, piesa are la baza „Zapezile de alta-data" de Dumitru Solomon. Povestea poate parea banala - Corina Moise si George Corodeanu joaca rolul a doi tineri care se indragostesc, trec prin toate nebuniile pe care le presupune dragostea, isi jura sentimente eterne, se casatoresc, se muta intr-o casa a lor samd. „Te iubesc ca un nebun" zice el. „Nebunia trece", riposteaza ea. „Dar dragostea ramane", insista el. „Ce mai ramane din dragoste dupa ce a trecut nebunia? Obisnuinta", conchide ea. „Te iubesc! Te iubesc?" este, probabil, una dintre cele mai bune surse de definitii ale fericirii si dragostei atat pentru cei care le cauta, cat si pentru cei care le evita, pentru cei care nu stiu inca ce e iubirea, dar si pentru cei care insista ca nu vor sa mai stie vreodata - „Fericirea este... cand e bine...si nu ne certam... si dormim...", spune el la un moment dat. Piesa este presarata cu replici comice, usor ironice uneori, alteori crude de-a dreptul. In esenta, este vorba despre cum puteti anula blazarea din cuplu mergand la o piesa de teatru despre blazarea in cuplu.
Spectacolul a avut loc, intr-o forma experimentala si intr-un cadru exclusivist, la showroom-ul Class Living. Piesa poate fi vazuta insa si de publicul larg, pe terasa La Motoare sau in Laptaria lui Enache (atunci cand ploua).
Biletul costa 25 de lei, iar ora de incepere este, de obicei, 21.00. Spectacolul poarta semnatura Teatrului D'Aya.