Style

Thriller politic si religios

12 mar 2009 54 afişări
Din aceeaşi categorie
Prin colectia Thriller, Editura Leda a intrat si ea in competitie cu principalele edituri de la noi care traduc si publica romane politiste. Deosebirea este ca absolut toate volumele publicate de Leda sunt politice sau religioase. 
Philip Kerr - Lovitura. Coperta cartii ar trebui sa fie elocventa chiar si pentru generatiile tinere, care de-abia stiu cine a fost John F. Kennedy: steagul american desfasurat, chipul presedintelui american ucis la Dallas si figura liderului comunist cubanez. Un thriller excelent, in care se amesteca inversunarea anticomunista de la inceputul anilor 60, paranoia impotriva lui Fidel Castro si Mafia atotstapanitoare, care angajeaza un asasin profesionist sa-l omoare pe liderul cubanez, dar ucigasul vrea sa-l lichideze in schimb pe presedintele american.
R.Douglas Weber - Cheia lui Solomon. Proiectul CODIS. Thrillerul unei conspiratii. De data aceasta, aveti in mana un thriller religios, dar nu mai putin captivant. In Templul lui Solomon de la Ierusalim se descopera un pergament care ar putea dezvalui adevarata identitate a Mariei Magdalena. Proiectul CODIS al FBI-ului face o legatura intre acea epoca, lumea de azi si cel mai periculos terorist al planetei. Subiect pe muchie de cutit, numai bun pentru un thriller care colcaie de agenti secreti ai Mossad-ului, FBI-ului, Serviciilor Secrete Italiene, templierilor si organizatiilor masonice.
Anonymous - Cartea fara nume. Editura prezinta cat se poate de incitant aceasta carte: "Tarantino se intalneste cu Codul lui da Vinci in acest roman senzational. O carte fara titlu scrisa de un autor anonim aduce moartea oricui o citeste. Nu uita: oricine citeste cartea fara nume este ucis. De ce? Singurul fel in care poti afla este sa o citesti si tu..."
Jill Gregory & Karen Tintori - Cartea Numelor. O tragedie din copilarie il bantuie pe profesorul David Shepherd exact cand acesta se afla in posesia unor informatii vitale pentru echilibrul lumii. Shepherd descopera Cartea Numelor, un text antic ale carui origini dateaza din timpurile biblice. Conform scrierilor din Cabala, textul ascunde numele celor treizeci si sase de suflete neintinate din fiecare generatie (Cei Tainici) a caror virtute ajuta lumea sa supravietuiasca. Legenda spune ca, in clipa in care Cei Treizeci si Sase de Tainici ar pieri, lumea s-ar sfarsi la randu-i. Iar cand acestia incep sa moara, izbucneste mai intai Razboiul din Afganistan, apoi New York-ul se confrunta cu inundatii, un petrolier explodeaza in Iran etc.
 
Varianta integrala a articolului pe site, la www.zf.ro/ziarul-de-duminica