Style

Ţi-e poftă?

29 mai 2014 178 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Vrei? M-a întrebat într-o doară prietena mea, văzând că mă holbam în farfuria ei.  Am luat furculiţa în mână şi am înfipt-o pasional în friptura rib eye din faţa mea. Un şiroi de sânge s-a prelins pe farfurie...

Altădată, m-am holbat într-o farfurie (a mea de data asta) timp de zece minute, umblând frenetic dar atent, cu furculiţa printre ingrediente, ca femeile care se uită printre hainele cu reduceri mari, de sezon. Asta se întâmpla undeva în Elveţia,  la un restaurant cu o stea Michelin ce mi-a schimbat perspectiva asupra felului de prezentare din farfurie.

Am văzut şi pe alţii holbându-se şi poftind. Se pare că suntem mulţi, noi cei cu pasiuni ciudate pentru gastronomie, aşa-zişi gurmanzi. De la emisiuni de gătit la tot mai multe restaurante cu stele Michelin, toată lumea vorbeşte acum de mâncare.

Inclusiv noi, care ne-am decis ca ediţia de iunie a După Afaceri Premium să aibă ca temă întocmai Food&Drinks.

În paginile ce urmează cea mai bună femeie chef din lume, Elena Arzak, ne-a povestit că „dacă ar fi să am parte acum de o ultimă masă, ea ar fi formată din merluciu din San Sebastian şi scoici“, în timp ce Anand Gaggan, cheful restaurantului premiat  Gaggan, din Bangkok,  povesteşte:  „visul meu a fost mereu să pun India pe harta globală a gastronomiei de calitate şi singura modalitate prin care puteam să fac acest lucru a fost să-mi asum riscul imens de a face imposibilul: gastronomie indiană progresivă“.

Tot în ediţia de faţă veţi afla şi care sunt cele mai curioase trenduri din lumea băuturilor, de la berile de abaţie, pe cale de dispariţie, la sticle uriaşe de vin,  dar şi despre lucruri pe care poate nu le ştiaţi din industria cafelei.

N-am trecut cu vederea nici designul mesei şi am discutat despre designul scandinav de veselă,  la el acasă, în Helsinki, în vizită la compania Fiskars.

Iar la final, când vă faceţi siesta răsfoiţi în tihnă şi pictorialul de modă, e posibil să vă dea de gândit.

Poftă bună!

Citiţi mai multe în ediţia de iunie a DA Premium, pe piaţă vineri 30 mai, doar împreună cu Ziarul Financiar.