Style

Tips & Tricks. I-am întrebat pe oamenii din mediul de business cine este artistul lor preferat, ce îi inspiră la el şi cum l-au descoperit ori cunoscut. Clătiţi-vă ochii şi mintea cu răspunsurile lor!

13 oct 2021 253 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

„Să-ţi vând un pont!“ este, probabil, una dintre expresiile - folosite în business şi nu numai - specifice culturilor din toată lumea. Cele mai bune surse de inspiraţie sunt, de cele mai multe ori, oamenii de lângă noi, aşa că După Afaceri Premium dă sfară-n ţară şi pune reprezentanţii din lumea businessului în faţa unor provocări mai puţin stresante decât cele din viaţa de zi cu zi a afacerilor. După ce luna septembrie ne-a retrezit dorul şi cheful de a aprecia arta, odată cu evenimentul Art Safari, borna oricărui pasionat veritabil, i-am întrebat pe oamenii din mediul de business cine este artistul lor preferat, ce îi inspiră la el şi cum l-au descoperit ori cunoscut. Clătiţi-vă ochii şi mintea cu răspunsurile lor!

 

Rucsandra Hurezeanu,

fondatoarea producătorului de cosmetice Ivatherm:

„Unul dintre artiştii mei preferaţi acum este pictorul român din Vaslui Felix Aftene. L-am descoperit recent, cu ocazia redecorării apartamentului meu. Este un pictor extrem de activ şi prolific, lucrările lui se găsesc în muzee din multe ţări şi în colecţii private. Am două lucrări superbe ale lui, «Îmblânzitorul de cai» şi «Dans». Temele abordate de el sunt fantastice, iar personajele sunt imaginare. Mă fascinează creativitatea lui atipică, care vine parcă din altă lume.“

 

Alexandra Munteanu,

director general al GE Healthcare pentru România şi Republica Moldova:

„Am fost foarte impresionată de lucrările unui fotograf - George «Poqe» Popescu, care a fost de altfel considerat unul dintre cei mai talentaţi fotoreporteri români. Unele dintre cele mai impresionante fotografii au fost realizate de el în timpul unei călătorii cu un tren care transporta zăcământ de fier, alimente, animale vii şi care traversa o zonă izolată din Mauritania. Este absolut fantastic modul în care George «Poqe» Popescu a surprins în imagini viaţa care se desfăşoară în mers, în acel convoi feroviar.

Am descoperit fotografiile lui post-mortem, în presă. Au fost publicate în reviste româneşti - Esquire, Decât o Revistă sau Vice, dar şi în publicaţii internaţionale, ca Frankfurter Allgemeine Zeitung, Der Spiegel sau L’Express.

Îmi place modul realist în care surprinde frânturi de viaţă, instantanee de realitate care ilustrează perfect societatea în care trăim şi care de fapt o compun.

Sunt imagini pe care le privim, dar nu mai simţim nevoia să le punem o etichetă, să le analizăm. Pre­feratele mele sunt fotografiile realizate în Mauri­tania.“

 

Doina Vîlceanu,

CMO al furnizorului de soft pentru magazine online ContentSpeed:

„Îl ador pe Wassily Kandinsky. Am avut ani de zile un print după un celebru tablou de-al său, până când am crescut suficient cât să înţeleg şi să fiu interesată de arta abstractă. Apoi, i-am descoperit întreaga operă şi am rămas fascinată şi astăzi! Seria Composition este preferata mea, date fiind combinaţiile geniale de culori, forme şi înţelesuri ascunse. Visez să am un Kandinsky veritabil la un moment dat. Pasiunea pentru artă vine şi ca urmare a faptului că am făcut şcoala de pictură, iar după ce am învăţat forme şi anatomie, m-am îndreptat către stilul abstract cubist şi figurativ. Îmi doresc să mă reapuc de pictură când mă voi retrage la pensie.“

 

Liviu Stoleru,

CEO al producătorului de cărămizi Cemacon Cluj:

„Eu o să povestesc nu despre unu, ci despre trei artişti care sunt prezenţi în viaţa mea şi datorită cărora eu mă consider un mare norocos. Doi dintre ei sunt Maria şi Ioana Stoleru, fiicele mele de 15 ani, care m-au «zăpăcit» în ultimii ani cu talentul lor în arta picturii şi a desenului. Ele mi-au demonstrat că ceea ce se petrece cu adevărat în sufletul unui om nu are nevoie de cuvinte pentru a fi scos la suprafaţă. Un artist profund dezvăluie prin arta lui totul.

Pot continua povestind despre Darius Hulea, magicianul care transformă fierul în artă pură, dar care emană o energie şi o bunătate imposibil de egalat. Darius este un artist care mă face să fiu mândru că sunt contemporan cu el şi, mai mult, că mă număr printre prietenii lui. Despre Darius pot spune că este un geniu prin talent, este unic prin modestie şi este minunat prin empatie.“

 

Indira Abdulvoap,

general manager al şcolii de programare Logiscool România:

„Sophie Calle este o artistă contemporană conceptuală din Franţa, cunoscută pentru explorarea relaţiilor personale şi a evenimentelor incidentale. Am descoperit-o în 2010, la unul dintre muzeele mele preferate, Louisiana din Copenhaga, apoi la Palais de Tokyo în Paris şi i-am mai urmărit expoziţiile ulterior prin Europa.

M-au inspirat atât de mult instalaţiile ei încât i-am scris un e-mail. Mi-a răspuns. Asta a făcut-o şi mai artistă în ochii mei. Aceasta e singura operă pe care o am de la ea, discuţia noastră. Sunt pasionată de arta contemporană şi pot vorbi mult despre muzeele de artă modernă şi contemporană vizitate. Sophie face din

«mundane life» (viaţa obiş­nuită - n. trad.) artă.

Interacţiunile noastre rămase doar la nivel de intenţie, curajul în a aborda un om, o situaţie, o perspectivă macro a microului în care ne pierdem de multe ori şi, mai ales, aducerea împreună şi în fapt a visurilor noastre suspendate, abandonate, sunt fascinante. Sophie îmi aminteşte că arta e la îndemână şi că pulsul ei îl dăm noi, oamenii care construim zilele these days.“