Style

Un cadou subtil

11 dec 2013 371 afişări de Roxana Pricop
Din aceeaşi categorie

Coco Chanel spunea: „O femeie care nu poartă parfum este o femeie fără viitor“. Acelaşi lucru este probabil valabil şi pentru bărbaţi, aşadar din lista de cumpărături de Crăciun nu poate să lipsească parfumul, croit pe personalitatea fiecăruia.

Unele arome, în special cele din flori albe, cele lemnoase şi mirodeniile, au atât de mult caracter încât intră în cameră odată cu tine şi persistă chiar şi după ce ai plecat. Şi nu pot dubla decât un caracter puternic. Altele, cum sunt coloniile din citrice, au o „elevaţie“ instantă pentru ca apoi să dispară, perfecte pentru o persoană energică. Iar altele, deşi  nu au prezenţă puternică, sau silaj cum se spune în jargonul parfumierilor, sunt  asemeni unei piese de lenjerie sau alt accesoriu ascuns şi te fac să radiezi fără ca persoanele din jur să ştie de ce.

„Patchoulissime“, parfumul creat de Keiko Mecheri, este dedicat unei firi artistice şi romantice, datorită aromelor  de patchouli îmbogăţite de nuanţe florale  de trandafiri şi iasomie. Îmbogăţite cu acorduri uscate de lemn de santal şi ambră cenuşie, creaţiile lui Keiko Mecheri sunt asemeni unor naraţiuni olfactive şi juxtapuneri de principii artistice, poate şi graţie experienţei creatoarei în domeniul picturii şi muzicii. „Patchoulissime“ este disponibil exclusiv în magazinul hip-nose.

Pentru o călătorie către orice loc din lume, parfumul Tam Dao al casei Diptyque este companionul perfect. Notele principale ale acestui parfum sunt lemnul de santal, lemnul de trandafir şi ambra cenuşie, iar Tam Dao e comparată de către creatorii săi cu aroma unui interior nefinisat, dur şi foarte vechi al unei cutii dintr-un lemn preţios. Este o aromă rară, serenă şi prin simplitatea sa îndeamnă la meditaţie. Parfumul este disponibil în exclusivitate în parfumeriile Beautik Haute Parfumerie.

Tot pentru călători este şi Maremma de Tiziana Terenzi, un parfum pudrat, lemnos, cu note de ambră, lansat în acest an de casa italiană şi disponibil în România în magazinele Elysée Concept. Inspirat de valea Maremma, din Toscana, parfumul cu multe feţe exprimă puterea mistică a pitorescului loc din centrul Italiei. O promisiune de „la dolce vita“ sunt notele din spatele parfumului: iasomie, coacăze negre, lemn de lotus, miere, pudră de cacao şi lemn de trandafir.

Despre peisajele impresionante ale naturii şi descoperiri spirituale este vorba şi în povestea care a stat la baza creării parfumului Feuilles de Tabac de la Miller Harris. Masculin şi puternic, Feuilles de Tabac evocă parfumul pădurilor bogate, al frunzelor de tutun şi al condimentelor care ne poartă cu gândul spre un fel de  peisaje romantice de iarnă rusească. Cu toate astea, notele parfumului sunt exotice, precum uleiul de cascarilla cubanez, pimento, fructe de pădure, seminţe de tonka, patchouli. Parfumul este disponibil exclusiv în magazinele Elysee Concept.

Inspirat de amprenta olfactivă pe care aromele dulci-uscate o lasă pe materialul din piele, parfumul Vetiverus de la casa spaniolă Oliver&Co este puternic şi terestru, asemeni unui cal sălbatic. Notele uscate şi afumate ale rădăcinii de vetiver se îmbină cu note proaspete de coriandru şi dulci de portocală amăruie, în timp ce notele de patchouli şi mosc vin să completeze combinaţia imprevizibilă. Parfumul este disponibil în parfumeriile Madison.