Travel

Antreprenorii care au deschis plaja Cochilia din Tuzla şi unul dintre cele mai frumoase hoteluri din Eforie Sud: Începem construcţia unei noi unităţi de cazare

02 sep 2019 15173 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Litoralul românesc a devenit în ultimii ani scena unor investiţii foarte interesante care, deşi încă nu au puterea de a schimba imaginea de ansamblu, sunt opţiuni reale pentru cei aflaţi în căutarea unor altfel de experienţe. Cum lucrurile bune se lasă la urmă, După Afaceri Premium vă poartă la final de sezon în câteva locuri de poveste, astfel încât să intraţi în toamnă cu amintirea celei mai frumoase veri.

„Suntem un cuplu tânăr, plin de energie, cu viziune şi gânduri bune. Iubim munca în echipă, dorim să ne dezvoltăm şi să creăm o afacere solidă. Ne plac investiţiile pe termen lung şi suntem atenţi la cel mai mic detaliu“, spun Mirel Olaru şi Filiz Ciorabai, care s-au mutat în Eforie Sud acum 15 ani, căutând un loc mai retras, departe de toată agitaţia şi decibelii în care se scaldă litoralul românesc.

„Sperăm ca această staţiune boemă să reînvie uşor, într-o direcţie care a consacrat-o acum multă vreme“, spun cei doi antreprenori.

Un pas în acest sens l-au făcut chiar ei, când în vara anului 2015, mai precis în august (tot pe final de sezon) au terminat proiectul Arome 22.  „În primul an am prins doar 3 săptămâni de sezon.“

Mirel şi Filiz spun că Arome 22 este în primul rând o casă-concept de cazare, mâncare şi artă, creată pentru a-ţi trezi simţurile şi pentru a-ţi înţelege nevoile.

„Ne-am dorit să dezvoltăm un turism modern, de cea mai bună calitate. Un loc în care să simţi o experienţă, să ai trăiri, senzaţii şi stări de relaxare. Ne-am inspirat din călătoriile noastre, din târgurile pe care le-am vizitat.“

Azi, Arome 22 este formată din 12 camere - 9 camere duble, două suite şi un apartament. La acestea se adaugă jaccuzi-ul de pe rooftopul clădirii de unde se poate admira cel mai frumos apus din Eforie Sud pe lacul Techirghiol, grădina cu diferite zone de relaxare, restaurantul de casă cu specific local - pescăresc, turcesc şi tătăresc. Dar asta nu e tot.

„În toată casa sunt expuse tablouri care se pot achiziţiona la cerere, aparţinând lui Aurel Gheorghiu Cogealac, un artist autentic dobrogean. În fiecare an vizităm târguri de antichităţi din ţară de unde cumpărăm diverse obiecte.“ În tot proiectul veţi observa foarte multe materiale recuperate precum cărămidă veche de peste 100 ani, lemn vechi, dar şi obiecte din fontă.

La toate acestea se adaugă şi o plajă, una dintre cele mai frumoase din partea aceasta de mare.

„Le mai oferim turiştilor şi posibilitatea de a trăi o experienţă de plajă foarte frumoasă. E vorba de plaja noastră, Cochilia. Este un concept nou, dezvoltat tot de noi la Tuzla“, mai spun Mirel şi Filiz.

Cochilia a devenit una dintre cele mai faimoase plaje de pe litoral, caracterul izolat al locului fiind principalul magnet. La acesta se adaugă desigur ceva hamace şi leagăne în mare, dar şi un bar situat la înălţime pentru o privelişte pe cinste.

În total, investiţia în toate aceste proiecte a fost consistentă, fiind implicate fonduri proprii, europene, dar şi credite, cei doi antreprenori menţionând sprijinul pe care l-au avut din partea Băncii Transilvania. Vestea bună la final de sezon este că povestea merge mai departe.

„Avem planuri de dezvoltare. În toamna acestui an începem construcţia unei noi unităţi de cazare în imediata vecinătate, Arome 22 Suites, o clădire nouă, modernă.“

Clădirea va avea 16 apartamente şi o cameră pentru persoane cu diza­bilităţi.

„Ne adresăm şi persoanelor nevăzătoare, tot hotelul este prevăzut cu sisteme şi covoare tactile pentru a facilita accesul şi şederea persoanelor cu probleme de vedere. Este o clădire care pune amprenta foarte mult pe regenerare de resurse şi consumuri mici de energie“, mai spun Mirel şi Filiz, păstrând data de finalizare a proiectului ca o mică surpriză pentru noi sezoane.