Travel

Around the (fashion) world

29 mar 2013 364 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Au călătorit în jurul lumii, participă anual la săptămânile modei şi la târgurile internaţionale de profil. Designerii de modă autohtoni şi alţi avizaţi din lumea fashion recomandă cele mai trendy locuri din capitalele modei.

Milano

Maria Lucia Hohan, designer fashion

Hotel Maison Moschino. În 1840 în zona centrală a oraşului Milano se inaugura o gară în stil neoclasic, care era la momentul acela una dintre cele mai frumoase clădiri din oraşul considerat un adevărat etalon în lumea modei. Astăzi, faţada clădirii din Monte Grappa 12 stă ca amintire a vremurilor de demult însă odată ajuns înăuntru, nimic nu mai aminteşte de batistele care fluturau "la revedere" călătorilor ce plecau spre noi destinaţii. Astăzi, în spatele uşilor închise se află o adevărată lume a modei, unde rochiile iau locul veiozelor, iar volanele trec de pe haine pe scaune. Remodelat de echipa de creaţie a casei de modă Moschino, hotelul are la parter un showroom al brandului, unde poţi să îţi angajezi fie un personal shopper, fie un ghid pentru un tur personalizat.

Srdjan Kovacevic, proprietar Alsa Boutiques

Restaurantul Fingers. Este un fusion japonez lângă Porta Romana, zona Corso Lodi, deschis de un bucătar japonez, Roberto Ocabe şi de Seedorf, un ex fotbalist. Există un "Fingers" la fel de bun şi în Porto Cervo în Sardinia. Restaurantul e întodeauna plin şi pentru o masă liberă e nevoie de rezervare cu ceva timp înainte.

Galeria Corso Como 10. Concept store-ul de pe strada Corso Como conţine un restaurant, o librărie şi expune lucrări de artă. Locul e deja o legendă în Milano de aproximativ 20 de ani.

Paris

Maria Lucia Hohan, designer fashion

Resturantul Pershing Hall by Andree Putman. Aflat în hotelul cu acelaşi nume, restaurantul se află în "inima" triunghiului de aur al Parisului, între Champs Elysées, Avenue Montaigne şi Avenue George V, respectiv între buticuri de lux, cluburi la modă şi centre de business. Pain au chocolat şi Terrine şi foie gras pot fi savurate fie înăuntru, fie în curtea care se deschide către o grădină verticală.

Agatha Blank, designer de obiect

Boutique Dries Van Noten. Într-un spaţiu de 280 de metri pătraţi designerul Dries Van Noten a creat o succesiune de cutii/camere cu minuni, ce te fac să te simţi ca Alice în ţara minunilor artistice. Toată selectia de mobilă şi accesorii îi aparţine designerului iar printre acestea se găsesc antichităţi culese de peste tot din lume şi amenajate cu naturaleţe în fiecare cameră. Astfel, o încăpere are aerul unei biblioteci burduşite cu cărţi legate în piele, în timp ce o alta pare un salon unde trebuie doar să te aşezi la masă şi să îţi aştepţi invitaţii. Camera principală e impresionantă, cu draperiile sale mari de culoarea muştar, asortate cu o măsuţă de argint din anii '60 aflată lângă o sofa culoarea bleu. Florile proaspete sunt prezente în fiecare piesă, şi ele decoruri în sine ce fuzionează natural cu acel loc.

Corina Vlădescu, designer fashion

Restauratele Pink Flamingo şi Le Petit Fer a Cheval, Le Marais. În general, după atmosfera pretenţioasă a saloanelor de la Paris din timpul săptămânii modei, mergem în locurile "fresh" din Paris frecventate de artişti, boemi şi localnici. O pizza delicioasă din aluat bio la Pink Flamingo urmată de un pahar de vin la Le Petit Fer A Cheval ambele în Le Marais sunt întotdeauna de "bon ton". Le Petit Fer a Cheval (în traducere Copita) este întotdeauna plin de cunoscătorii care vin pentru o cafea cu lapte sau un pahar de vin roşu, savurate de obicei la barul din mozaic care dacă ar putea vorbi ar avea multe de povestit din cei 100 de ani în care a sprijinit pahare şi coate. Barul, care a fost martorul multor certuri, declaraţii de dragoste şi împăcări, vine la pachet cu postere vintage şi canapele pe care le mai găseşti doar în staţiile de metrou. Ele sunt de fapt elementele-cheie ale localului care îi întâmpină zilnic pe clienţii săi cei mai fideli.

Londra

Louise Bobbe, fotograf de modă

Portobello Market în dimineţile de vineri. Piaţa se întinde de la Notting Hill (zonă a Londrei devenită foarte populară datorită filmului cu acelaşi nume) până la Golborne Road şi expune de la fructe şI legume, la antichităţI, haine, bijuterii vintage şi cărţi. Dacă sâmbăta piaţa este neîncăpătoare de turişti, vineri vizitatorii sunt designeri şi stilişti care sunt în căutare de inspiraţie sau de piese unicat semnate de artişti şi creatori de modă mai mult sau mai puţin cunoscuţi. Opriţi-vă aici pentru micul dejun la Pizza East (comandaţi Green Eggs), înainte de a porni în căutarea de comori prin Portobello.

Magazinul de antichităţi Les Couilles de Chien din Golborne Road. Jerome, proprietarul magazinului, are talentul de a găsi întotdeauna lucruri interesante pentru cumpărătorii săi fideli. El s-a specializat în produse de mobilier, de iluminat şi multe obiecte de decor pe care le adună din toate colţurile lumii şi le aşază în micuţul magazin din Golborne Road. Când intri în buticul său din Londra ai nevoie de câteva minute pentru a te orienta şi pentru a alege o direcţie. Aparent, magazinul pare doar o aglomerare de produse colate, aduse din filme diferite. La o a doua privire totul devine aşezat într-o dezordine atent şi coerent ordonată. La doar câteva minute distanţă se află un alt magazin de antichităţi " Ollie and Bow " unde găseşti întotdeauna produse excentrice, colorate, cu un aer de circ.

Fernandez and Wells din Soho. Două coffee-shopuri apropiate, unul dintre ele serveşte vinuri, specialităţi de brânză şi şuncă, iar celălalt are în meniu prăjituri, sandvişuri şi cafea. Recent au deschis şi o locaţie mai mare chiar în Somerset House, unde au loc o parte din showurile din cadrul Fashion Week.

Princi, în Soho. Un loc stilat, originar din Milano care serveşte cea mai bună cafea italiană, alături de o serie de prăjituri, pâine şi alte delicatese italieneşti (de încercat Cannoncini, tuburi umplute cu cremă delicioasă).

New York

The High Line. Acest cuib al artiştilor nu şi-ar putea găsi locul în niciun alt oraş din lume în afara New York-ului. Creat de-a lungul unei căi ferate abandonate, acest refugiu te desprinde de viaţa agitată a New Yorkul-ui, şi te face să vezi oraşul care nu doarme niciodată, de sus. Înălţată la câţiva metri deasupra soşelelor, această oază nu scapă de zumzetul taxiurilor, care face parte din soundtrack-ul New York ului. "Muzica" de afară capătă însă alte valenţe între florile de câmp şi canapelele din lemn de pe care poţi admira Manhattanul. După ce ai coborât scările - High Line se întinde pe o distanţă de 1,6 kilometri - ajungi în cartierul galeriilor de artă, al buticurilor vintage ascunse de ochii necunoscătorilor şi al picturilor colorate care decorează pereţii clădirilor cu imagini iconice din istoria Americii.

230 Fifth. Este cea mai mare grădină deschisă aflată pe acoperişul unei clădiri din New York. Este locul perfect pentru brunch-ul de duminică, însă nu trebuie ratată nici dacă eşti în căutarea unui local de unde poţi admira New Yorkul de sus la apusul soarelui, în compania unui pahar de vin. De la etajul al 20-lea al fostului hotel Victoria poţi privi Empire State Building la răcoarea umbrelelor colorate, de pe canapeaua Sue et Mare, creată de nimeni altul decât Karl Lagerfeld.