Travel

Cel mai performant aparat foto din lume. Din păcate nu-l puteţi lua cu voi în călătorii. GALERIE FOTO

18 feb 2012 1853 afişări de Paul Comsa
Din aceeaşi categorie

Până unde poate merge obsesia unui fotograf pasionat de a crea imaginea perfectă? Fotograful profesionist David Manarchy a împins cu siguranţă limitele tehnicii când a creat aparatul capabil să surprindă chiar şi detalii aproape imperceptibile de ochiul uman, scrie Daily Mail.

"În cariera mea de peste treizeci de ani am fost obsedat să creez fotografia perfectă şi sunt în prezent cel mai mare critic al meu", afirmă Manarchy.

Aparatul său denumit sugestiv "Eye of America" (Ochiul Americii) măsoară aproape patru metri înălţime, peste zece metri lungime şi doi metri şi jumătate lăţime. Imaginile sunt captate apoi pe un film uriaş, fiecare negativ având aproape doi metri lungime pe un metru şi jumătate lăţime.

"Negativele uriaşe permit crearea unor imagini cu o înălţime de peste şapte metri care permit vizualizarea amănunţită chiar şi a celor mai mici detalii ale feţei, precum o pată care se află pe un iris, o geană pe faţa unui copil sau porii de pe faţa unei persoane", explică Manarchy.

Aparatul de fotografiat se află deocamdată la stadiul de prototip, dar între timp Manarchy lucrează la un proiect denumit "Culturi pe cale de dispariţie" prin care urmăreşte fotografierea a numeroşi exponenţi ai triburilor care populau în trecut America de Nord - eschimoşi, indieni, etc. Fotografiile vor fi expuse în cadrul unor expoziţii organizate pe marile stadioane ale SUA.