Travel

Cinci idei pentru o evadare după cea mai lungă iarnă: De la insula lui Marlon Brando până la mic dejun alături de girafele din Serengeti. Galerie Foto

28 feb 2017 2088 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Pentru fiecare om definiţia paradisului este diferită, fie că este vorba despre un weekend la spa-ul unui hotel de lux, fie că este vorba de un safari în inima Africii, de un sejur pe o insulă pustie sau de un city break într-unul dintre cele mai aglomerate oraşe din lume. Pentru fiecare tip de călător, După Afaceri Premium a pregătit o recomandare pentru că nimic nu este mai potrivit după o iarnă lungă ca o evadare. Departe, cât mai departe.

India este o explozie de culoare, o simfonie de glasuri şi zgomote, un paradis pentru pasionaţii de gastronomie. Totuşi, atunci când te gândeşti la evadări romantice, India nu este prima destinaţie care îţi vine în minte, poate tocmai pentru că este cea mai apropiată formă modernă a Turnului Babel. Şi totuşi, în Udaipur, unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume, o perlă a arhitecturii mondiale, îşi găseşte loc o oază de linişte. Hotelul Oberoi Udaivilas al grupului cu acelaşi nume are o arhitectură aparte, care se încadrează perfect în peisajul oraşului care este la rândul său pictat tot în tonuri de galben muştar. Hotelul este poziţionat strategic astfel că de la fereastră sau de pe marginea piscinei infinite pot fi admirate Lacul Pichola şi palatul City Palace. Nu există un loc mai bun pentru ca, timp de câteva nopţi, să te simţi ca un maharajah, înconjurat de frumuseţea oraşului şi a naturii şi răsfăţat de una dintre cele mai diverse bucătării ale lumii.

Napa Valley

În Napa Valley vremea este prietenoasă tot timpul anului, iar gustul vinului nu se schimbă în funcţie de sezon. Februarie este într-adevăr o lună ceva mai puţin populară, dar asta nu înseamnă decât că degustările sunt făcute în tihnă, fără agitaţia specifică culesului care vine la pachet cu câteva milioane de turişti ce aleg să viziteze această zonă a Californiei toamna. Mai mult, climatul mediteranean face ca şi în februarie un pahar de vin să poată fi degustat pe terasa unui hotel sau a unui restaurant din zonă atunci când soarele apune sau când întunericul începe să se lase peste vie.

Polinezia Franceză

O insulă privată este după orice standard un paradis, mai ales dacă ea este „aruncată“ la capătul celălalt al lumii, în Polinezia Franceză, un arhipelag format din peste 100 de insule care se luptă între ele pentru premiul de miss. Şi lupta este strânsă. Totuşi, insula Brando este un paradis aparte. Aceasta a fost denumită după actorul Marlon Brando, cel care a descoperit-o în 1963 şi care a deţinut-o până la moartea sa. Începând cu 2014 pe insulă a apărut un resort ce cuprinde două restaurante, un spa şi 35 de vile realizate din sticlă şi lemn, ascunse de ochii curioşilor în spatele unei păduri dese. Ca să ajungi aici ai nevoie de un avion privat de şase locuri de la bordul căruia poţi vedea cele 50 de tonuri de albastru pe care le capătă marea în zonă. Tot de sus se zăresc şi plajele cu nisip alb, însă frumuseţea lor capătă alte dimensiuni de la sol unde te întâmpină liniştea.

Tanzania

Puţine destinaţii din lume sunt atât de complete şi complexe precum Tanzania, un fel de ţară „all inclusive“. Serengeti este unul dintre parcurile naţionale cele mai cunoscute ale Africii, cu lodge-uri de lux prin „curtea“ cărora leii şi zebrele se plimbă libere. Un drum ceva mai lung cu maşina prin inima Africii te poate duce la poalele impunătorului Kilimanjaro, iar un zbor de doar câteva ore la bordul unui avion cu elice te poate ateriza pe o plajă idilică din Zanzibar, o insulă care vine la pachet şi cu o istorie impresionantă. Un sejur complet, cu fel principal, aperitiv şi desert.

Hong Kong

Hong Kong-ul este locul unde Occidentul mi s-a părut că se împleteşte cel mai bine cu Orientul, unde zgârie norii ce amintesc de New York au drept „vecini“ apartamente de carton „made in China“, şi unde restaurantele cu stele Michelin stau uşă în uşă cu mici cârciumi locale de unde pleci îmbrăcat în mirosuri diverse, dar pe deplin sătul şi fericit. O incursiune în acest oraş nu este completă fără o vizită la templele tradiţionale, fără o plimbare cu barca de la bordul căreia admiri marina şi fără a face cunoştinţă cu Buddha pe insula Lantau. Hong Kong este astfel o poartă spre Asia pentru cei care vor să nu piardă complet contactul cu Occidentul.