Travel

Cum arata weekendul perfect al Andreei Altay, coproprietara magazinului Victoria 46

09 dec 2013 8708 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie
Foto: Dana & Stephane Maitec

Andreea Altay este acţionar în cadrul magazinelor de lux Victoria 46 şi Day&Night şi va aduce pe piaţa locală împreună cu partenera sa Dorothy Constantin şi cunoscutul brand de macarons  LaDuree. Weekendurile sale active se împart de obicei între cabana din Retezat a mamei sale şi Istanbul, oraşul unde locuieşte familia soţului său.

Un weekend liber începe efectiv sâmbăta dimineaţă, cu sport, mai exact cu o oră de cycling. Sportul îmi dă energia necesară pentru programul agitat din timpul săptămânii, de aceea pe lângă cycling practic aerobic, zumba sau înot. Recent am descoperit şi plăcerea pentru box. Uneori se întâmplă însă să lucrez şi sâmbătă şi duminică pentru că magazinele noastre şi saloanele Anastasia Beverly Hills (aduse în franciză) sunt deschise şi în  weekend. Oricum, telefonul nu-mi lipseşte niciodată, indiferent dacă sunt acasă sau în vacanţă.

După programul de sport continui dimineaţa de sâmbătă cu pregătirea micului dejun, când încerc să gătesc preparate speciale, consider masa un moment special. Doar atunci eu şi soţul meu avem răgaz să povestim pe îndelete diversele evenimente prin care am trecut în timpul săptămânii şi să ne planificăm programul pentru săptămâna care urmează. Încheiem dimineaţa cu o plimbare cu bicicleta, pe care o facem împreună prin Herăstrău.

Weekendul reprezintă în primul rând timp dedicat fa­miliei, casei şi prietenilor. Apoi, pe cât posibil, fac sport, cumpărături, citesc şi mă uit la filme. Merg şi la magazine şi la saloane, dar asta într-o manieră mai relaxată, deoarece am timp să verific mai bine anumite lucruri. De multe ori stau cu drag în Victoria 46 şi discut cu clienţii sau fac shopping, pentru că în timpul săptămânii, deşi sunt în magazin, nu am timp. Am marele avantaj că partenera mea - Dorothy Cons­tantin - este şi prietena mea, astfel că de cele mai multe ori ne petrecem şi weekendurile sau vacanţele împreună. Week­end-ul este dedicat astfel, de multe ori, şi întâlnirilor cu prietenii pe care nu putem să-i vedem în timpul săptămânii.

În Bucureşti, când timpul ne permite, mergem în Centrul Vechi sau petrecem timp şi în librăriile Cărtureşti şi, dacă vremea e bună, pe terasa de la Rue du Pain.

Se întâmplă deseori să stăm şi acasă şi ne invităm prietenii şi familia la masă. Unul dintre hobbyurile mele este de altfel gătitul. Avem un mod de viaţă sănătos, astfel că mâncarea ocupă un loc important. În primul rând trebuie să fie proaspătă şi cât mai puţin procesată. În general bucătăria mediteraneană cu mult peşte şi legume este preferată mea, însă iubesc şi bucătăria japoneză. Printre restaurantele mele preferate din Bucureşti se numără Ago, Diplomat, Isoleta şi Casa di David. La Paris aleg în mod sigur Costes şi L’avenue, iar la Monaco, Yoshi.

Weekendu-rile prelungite sunt mai frecvente pentru noi decât vacanţele propriu-zise şi au de obicei  un dublu scop, de relaxare şi de business. În general, avem întâlniri şi weekenduri prelungite la Monaco, Istanbul, Paris, Londra şi Atena unde deja mă simt ca acasă.

De altfel, aş recomanda Istanbulul, unde locuieşte familia soţului meu, pentru un city break deoarece este un oraş care oferă enorm din punct de vedere cultural.

Poţi să vezi foarte mult într-un timp scurt şi să ai impresia că păşeşti într-o lume de basm. Apoi Parisul trebuie vizitat mai ales în timpul săptămânii modei când are o strălucire aparte, este mai agitat decât de obicei şi oamenii sunt mai frumoşi. Londra merită o vizită pentru nenumăratele muzee şi expoziţii.

Când nu plecăm din ţară, dar vrem să evadăm din Bucureşti, mergem la munte. Pentru mine cea mai frumoasă zonă de munte din ţară este în Retezat. Mama mea a construit acolo o cabană superbă care a devenit locul perfect pentru relaxare şi aer curat.

Weekendurile petrecute în Bucureşti sunt dedicate uneori şi filmului. Mergem şi la cinema, însă avem acasă o colecţie impresionantă de dvd-uri şi Apple TV. Printre ultimele filme văzute au fost Iron MAN 3, însă aş recomanda oricând un film clasic precum A Beautiful Mind. Când nu mă uit la filme şi nu gătesc îmi place să citesc sau să mă răsfăţ cu diverse tratamente cosmetice la spa. O mare parte a timpului o petrec şi  pe net, pentru că trebuie să fiu cât mai informată despre ce se întâmplă în domeniul de care mă ocup.

Mi-aş dori să am mai mult timp să citesc ficţiune, dar când reuşesc să am momente de linişte, în ultimul timp prefer autobiografiile, biografiile şi memoriile.

Am terminat de curând o carte fascinantă, o biografie autorizată despre viaţa lui Margaret Thatcher. Cea care-mi recomandă cărţile pe care să le citesc este sora mea Alina, pe care o vizitez de obicei în weekend şi de la care aflu cele mai interesante lucruri.