Travel

Inspiraţie de travel: Care sunt cele mai frumoase cinci călătorii pe care le puteţi face la începutul lui 2017. Galerie Foto

02 ian 2017 3241 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Niciun alt anotimp nu oferă la fel de multe opţiuni de vacanţă ca iarna. Schi în Alpi, plajă la 40 de grade, city-break? Totul se poate. După Afaceri Premium a făcut o selecţie a celor mai interesante destinaţii de călătorie pentru începutul lui 2017.

Courchevel, Cortina D’Ampezzo sau Ischgl? Pentru un pasionat de sporturi albe este o decizie dificilă pentru că fiecare dintre cele trei vine la pachet cu zeci de kilometri de pârtii, cu creste cu înălţimi ameţitoare şi cu peisaje parcă rupte din poveşti. Deci, Alpi sau Dolomiţi? Ei bine, niciunul pentru că în 2017 alegem Pirineii spanioli. Mai exact, Baqueira Beret, o staţiune aflată la graniţa Spaniei cu Franţa, aşezată parcă în coasta micuţului stat Andorra. În mod normal când zici Spania culmile pudrate cu zăpadă şi pistele infinite de schi nu sunt primele care îţi vin în minte. Şi totuşi, munţii din jur urcă până la 2.500 de metri, în timp ce valea găzduieşte peste 50 de sătucuri cu case din lemn şi biserici în stil romanic. Nu mulţi au auzit încă de Baqueira Beret, aşa că pistele nu vor fi la fel de aglomerate ca în Austria sau în nordul Italiei. Totuşi, cu puţin noroc, puteţi schia alături de familia regală a Spaniei care şi-a construit o casă aici.

Silolona este o ambarcaţiune care la exterior aminteşte de tradiţionalele bărci indoneziene create pentru a fi folosite în comerţ. La interior însă, este o creaţie modernă, dotată cu toate facilităţile de lux ale acestui secol. Un mix de vechi şi nou, de eleganţă tradiţională şi modernism, de lemn tropical şi specificaţii nemţeşti. Rezultatul? Un hotel plutitor de lux. Vacanţele la bordul Silolonei sunt „croite“ chiar de vizitatorii care aleg să exploreze sud-estul Asiei şi care pot să descopere bogăţiile Bruneiului, comorile din subteranul arhipelagului Raja Ampat, mai puţin explorata Papua sau orice alt colţ al uneia dintre cele mai frumoase zone din lume.

Nu degeaba toate drumurile duc la Roma, un oraş încărcat de istorie, binecuvântat cu o arhitectură aparte şi faimos pentru una dintre cele mai apreciate bucătării din lume. Şi clima a fost blândă cu eterna Romă, aşa că indiferent de anotimp capitala Italiei îşi aşteaptă vizitatorii cu braţele deschise. Şi pentru a le primi pe toate la pachet, nu e nevoie decât de o cină la La Pergola, singurul restaurant de trei stele Michelin din Roma. În timp ce oraşul etern se aşterne de jur împrejur, privirea este cucerită de arhitectura aparte a restaurantului ce a devenit un adevărat templu al gastronomiei internaţionale.

Şi cum iarna este un sezon potrivit pentru orice tip de vacanţă, safari-ul nu avea cum să lipsească de pe listă, mai ales că în Africa este de fapt vară şi animalele îşi prezintă puii lumii întregi. Africa are de toate, de la plajele din Zanzibar parcă desenate în Photoshop la metropole superbe precum Cape Town şi la peisaje de poveste cu culmi ameţitoare, cascade înalte cât vezi cu ochii şi deşerturi infinite. Şi totuşi, nicio vacanţă pe continentul negru nu poate fi completă fără un safari, iar Tswalu Kalahari din Africa de Sud este locul potrivit pentru a vă da o întâlnire cu leii, antilopele şi şacalii. Ce este Tswalu Kalahari? O rezervaţie privată ce se întinde pe 100.000 de hectare de savană şi care este totodată liniştită şi intimă pentru că primeşte maximum 30 de oaspeţi o dată.

O vacanţă trebuie să se încheie şi cu câteva zile de relaxare, de spa, masaj şi saună, aşa că am ales să dăm o fugă până în Austria, la Thermenhotel Ronacher. Înconjurat de munţii din Parcul Naţional Nockberge, hotelul oferă printre altele şi cinci piscine termale, astfel că atunci când temperatura coboară cu multe grade sub zero şi ninsoarea începe să cadă, vă puteţi relaxa în piscină, admirând peisajul înconjurător.