Travel

La primavera

08 apr 2012 194 afişări de Roxana Pricop
Din aceeaşi categorie

1. O ceaşcă de lumină

La fel ca şi garderoba, casa ar trebui să aibă parte câteva modificări odată cu venirea noului sezon. Chiar dacă e vorba doar de schimbarea unei simple lustre. Ana Wagner, artist şi co-proprietar al magazinelor de porţelan Wagner, a realizat o lustră din porţelan puţin altfel. Obiectul de iluminat este compus prin alăturarea unor obiecte tradiţionale ritualului servirii ceaiului, precum ceaşca, farfuria, ceainicul şi carafa, toate din porţelan fin decorat cu poveşti şi peisaje din lumea imaginativă a artistei, ce sunt însă răsturnate cu susul în jos şi luminate din interior. Obiectele de iluminat pot fi personalizate sau doar admirate la atelierul Anei Wagner din locaţia Wagner Maison de la Porcelaine situată pe strada Dr. Staicovici 19 (Cotroceni).

2. Meniu de vacanţă

Primăvara e ca o zi de joi, când simţi că mai e puţin până vine weekendul, adică vara. În aşteptarea vacanţelor la malul mării cei nerăbdători pot face o rezervare la restaurantul Al Sapore, deschis recent pe Bulverdul Unirii, nr. 7. Piesele de rezistenţă ale meniului mediteranean sunt evident creveţii, midiile, somonul şi calamarul, preparate fie simplu în salate, fie italinesc în paste, fie îmbrăcate în carpaccio. Specialităţile sunt create de bucătarul şef, originar din regiunea italiană Marche, după reţete culinare secrete, transmise în familie, din tată în fiu. Decorul aparte al restaurantului în tonuri de auriu, roz si violet, precum şi mobila albă, specifică regiunii adriatice, au fost create special pentru a da iluzia unei vacanţe pe Cosa Amalfitana.

3. Pe două roţi

Bucureştiul a început deja de câţiva ani să se alinieze marilor capitale în ceea ce priveşte bunul obicei de a merge pe bicicletă, în costum spre birou sau în parc, la plimbare. Semn că trendul continuă este deschiderea unui nou magazin de biciclete premium, pe strada 11 Iunie nr. 50. Pump Shop este primul concept-store dedicat bicicletelor exclusiviste din Bucureşti şi distribuie în premieră branduri de biciclete celebre din Italia sau Danemarca, ţări cu tradiţie în producţia şi cultura velo. Cadrele şi bicicletele sunt semnate de mărci ca Avenue, Cinelli, Dodici, Milani, MBK, Taarnby şi Taurus, în timp ce segmentul de piese şi componente poartă numele brandurilor Columbus, Miche, Victoire, Dodici şi Cinelli. Magazinul adăposteşte şi un atelier de creaţie unde clienţii pot comanda piese personalizate sau doar asista la producţia bicicletelor, în timp ce stau aşezaţi pe canapea, savurând o cafea şi ascultând poveştile tinerilor de la Pump, despre istoria fiecărei piese care va marca într-un final o bicicletă unică, realizată manual.

4. Légéreté de sezon

Ar fi frumos ca la venirea primăverii parcurile să se umple ca prin minune de doamne cu pălării, ca pe vremea Bucureştiului interbelic. Eventual cu pălării realizate de Gabriela Dumitran. Designerul realizează chapeauri sofisticate, inspirate de filme, fotografii, arhitectură, muzică dar mai ales de oameni. De exemplu pălăria Dancing Bag este inspirată din dansul pungii de plastic, o metaforă a frumuseţii lucrurilor simple, din filmul American Beauty. Pentru creaţiile sale, tânăra pălărier lucrează cu cei mai buni producători, printre care Sophie Hallette, unul din principalii furnizori de dantelă pentru numele mari din haute couture. Calapoadele din lemn de obeche sunt realizate manual într-un atelier din Marea Britanie, iar capelinele şi tulul din mătase sunt aduse de la Florenţa. Pasmanteria şi mătasea provin de la manufacturieri din zona Saint- Etienne. Pălăriile sale pot fi comandate din atelierul de pe Strada Banului nr.34, iar preţul lor începe de la 120 euro şi poate ajunge la 500 de euro.

5. Sport la înălţime

Senzaţia când alergi pe bandă în mare viteză, la aproape 100 de metri înălţime, e comparabilă cu endorfinele pompate în organism de venirea primăverii. Pentru prima experienţă locul ideal este Sky Wellness, un spaţiu de sport şi spa recent deschis în clădirea Crystal Tower de pe strada Căderea Bastiliei. Spaţiul are 1.300 de metri pătraţi şi a beneficiat de o investiţie de 600.000 de euro. Are printre altele un simulator de golf, o zonă de fitness, două studiouri polivalente de aerobic, studio de spinning şi o zonă de recovery, special concepută pentru a oferi asistenţă şi antrenament personalizat. Din cauza amplasării la etajul al 14-lea, Sky Wellness nu are piscină, însă este dotat cu un centru spa cu jacuzzi, saună uscată, centre de masaj şi duşuri cu chromoterapie. Impresionant este şi hamamul complet sferic ancorat la penultimul etaj al clădirii, care căntâreşte cinci tone şi care a fost cea mai mare provocare arhitecturală din întregul complex. Preţul pachetelor variază între 239 şi 639 de euro pentru programul de zi şi între 259 de euro şi 979 de euro pentru cel full time.