Travel

Pentru toţi cei care încă visează la o vacanţă ca-n poveşti am creionat câteva sugestii, tocmai bune pentru un weekend prelungit perfect, pentru o săptămână departe de lume sau pentru o lună ca de miere

18 oct 2019 2689 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Pentru cei mai mulţi, sezonul de vacanţe a trecut odată cu venirea toamnei, anotimp care coincide cu începutul anului şcolar, cu debutul sezonului de evenimente, conferinţe şi întâlniri. Există însă şi aceia care au ales să rămână pe baricadele muncii în sezonul estival pentru ca toamna să numere nu bobocii, ci numărul de zile de concediu rămase în portofoliu. Pentru aceştia din urmă, dar şi pentru toţi cei care încă visează la o vacanţă ca-n poveşti am creionat câteva sugestii, tocmai bune pentru un weekend prelungit perfect, pentru o săptămână departe de lume sau pentru o lună ca de miere.

Toamnă la New York

Oraşul care nu doarme niciodată este - culmea! - presărat cu hoteluri care mai de care mai îmbietoare, care te trag la somn doar dintr-o privire, fie datorită designului, fie pentru că jacuzzi-ul amplasat în mijlocul camerei îţi face cu ochiul.

În această mare de opţiuni, The Whitby Hotel, amplasat la câţiva paşi de Central Park, în inima Manhattanului, este o combinaţie reuşită de design hotelier cu elemente specifice unei locuinţe, unui cuib. Mai exact, camerele sunt decorate în tonuri calde, designerii folosindu-se de puterea imprimeurilor pentru a oferi sentimentul de „acasă“. Băile însă sunt impunătoare, simple şi elegante, ca de hotel. Iar de la geamurile ce urcă până în tavan se poate admira oraşul supranumit de unii Centrul Universului.

 

 

În inima naturii

Pentru mulţi, Slovenia e doar o ţară mică aruncată de istorie şi zei în centrul Europei, undeva între Italia şi Croaţia. E atât de mică încât mulţi o caută o vreme pe hartă până să o repereze. Şi totuşi, ţările mici au un farmec aparte.

Cu o natură ruptă parcă din „Heidi, fetiţa munţilorì, cu o capitală care emană romantism prin toţi porii şi cu o bucătărie care nu dezamăgeşte, mai ales datorită restaurantului Hisa Franko, Slovenia e o destinaţie ce trebuie să se găsească pe lista oricărui călător.

Şi pentru a se integra perfect cu natura paradiziacă, slovenii au mizat pe campinguri glam, aşa-numitele glampinguri, unde lemnul utilizat în design se amestecă perfect cu cel din pădurile de lângă. Garden Village din Bled este un complex care seamănă cu hoteluri de lux din parcurile naţionale din Africa, fără a-şi pierde din simplitatea oferită de un camping.

 

O insulă încă necunoscută

Insula filipineză Siargao este considerată a fi un paradis pentru surferi şi pentru tinerii aflaţi în căutare de distracţie. Totuşi, numărul celor care au descoperit acest colţ de rai, cu ape cristaline, cu lacuri, delte şi palmieri, este încă mic. În ultimii ani, noi investiţii încearcă să schimbe imaginea acestei insule şi să arate că nu este doar o destinaţie pentru călătorii care au buget restrâns şi caută hosteluri. Aşa au apărut resorturi precum Siargao Bleu Resort & Spa, un complex de 40 de vile amplasate la mal de apă şi înconjurate de palmieri care le ascund de ochii curioşi ai vizitatorilor.

 

 

 

Deasupra tuturor

Un zbor cu balonul cu aer cald este o experienţă oriunde în lume, însă există destinaţii unde acest tip de călătorie este un must. Un astfel de exemplu este oraşul Bagan din Myanmar, o urbe istorică, inclusă în patrimoniul UNESCO. Dimineaţă de dimineaţă, deasupra acestui „oraş-monument“ se înalţă câteva zeci de baloane cu aer cald, de la boardul cărora răsăritul are un farmec aparte. Iar de sus, în lumina dimineţii, cele aproape 4.000 de temple de la sol par a străluci în tonuri variate de auriu şi bronz.