Economia verde

ONG-ul EFdeN participă la Solar Decathlon 2022 cu un concept de casă pentru tineri şi persoanele care locuiesc singure

25.05.2022, 16:45

Suprafaţa utilă interioară a acestui prototip de casă solară este de 70 de metri pătraţi, la care se mai adaugă o zonă de terasă exterioară şi o seră Tema competiţiei de anul acesta abordează problema regenerării urbane şi a fondului construit, dar şi a mobilităţii urbane Prototipul realizat de organizaţia EFdeN are o valoare de circa 250.000 de euro.

EFdeN, organizaţia înfiinţată de studenţi ai mai multor facultăţi, cum ar fi inginerie, arhitectură sau comunicare, a dezvoltat, pentru competiţia Solar Decathlon din acest an, din Germania, un prototip de casă gândit cu precădere pentru tineri şi persoanele care locuiesc singure.

„Pleci de acasă, mergi la facultate, dar nu te mai căsătoreşti imediat şi nu îţi întemeiezi foarte repede o familie. Însă trebuie să stai undeva. (...) Noi ne-am gândit să creăm un ansamblu de locuinţe care să rezolve fix problema aceasta. Aşadar, în propunerea conceptuală, avem nişte apartamente de o singură persoană, centrate în jurul unui spaţiu comun, în care poţi lucra, găti sau socializa“, spune Medeea Uretyan, fundraising coordinator în cadrul organizaţiei EFdeN.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank