Economia verde

Opinie Cătălin Cepişca, manager divizia Corporaţii, Raiffeisen Bank: „Companiile care caută soluţii pentru a utiliza mai multă energie verde vor fi recompensate prin creşterea competitivităţii“

20.12.2021, 00:05

Trecerea la economia verde este, în primul rând, o schimbare a obiceiurilor noastre de consum - lumea se mişcă consumând energie şi modul în care producem energie din resursele disponibile trebuie să devină curat, fără emisii de carbon. Astfel că energie verde înseamnă atât angajamentul de a produce din resurse regenerabile, cât şi atenţia consumatorului îndreptată spre tipul de energie consumată.

Acest lucru influenţează deja companiile din România, care îşi doresc să-şi eficientizeze consumul, căutând soluţii pentru a-l reduce şi optimiza, instalându-şi propriile sisteme de producere a energiei în locaţia lor de producţie.

Costul emisiilor de carbon va deveni din ce în ce mai ridicat, iar companiile care caută soluţii pentru a utiliza mai multă energie verde în viaţa lor de zi cu zi vor fi recompensate în viitor prin creşterea competitivităţii.

Raiffeisen Bank este pregătită să ofere soluţii de finanţare în domeniul producerii energiei verzi şi susţine, prin programele de finanţare dedicate investiţiilor, orientarea către consumul de energie curată.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank