Economia verde

Orieta Hulea, WWF: Impactul schimbărilor climatice va fi tot mai mare. Investiţiile sunt absolut necesare şi vin la pachet cu o nevoie de transparenţă în tranziţia către o economie verde

26.10.2021, 17:45 Autori: Alina-Elena Vasiliu , Roxana Rosu

Costurile pe care România le poate suferi dacă nu respectă normele privind eficientizarea consumului de energie ar putea fi chiar mai mari decât cele pe care le implică implementarea lor, este de părere Orieta Hulea, country manager la WWF.

„Tranziţia spre energia verde presupune costuri, dar trebuie să ne gândim ce preţ vom plăti dacă nu aplicăm regulile, dacă nu creştem ponderea surselor de energie regenerabilă. Fiecare sursă de energie vine cu provocări legate de mediu. Provocarea este să găsim acele soluţii, folosind tehnologia existentă, să le transformăm în oportunităţi, pentru a avea o energie cu adevărat verde. Nu există soluţii simple, uşoare, sunt multe provocări“, a spus Orieta Hulea în cadrul videoconferinţei Economia verde, dedicată energiei.

Ea a subliniat că există oricând opţiunea de a deveni prosumator, de a economisi energie şi, totodată, de a cumpăra electrocasnice mai eficiente din punct de vedere energetic.

„Sectorul de transport este un generator de emisii de carbon foarte important. Trebuie intervenit pe mai multe paliere şi găsite soluţii integrate pentru a trece spre o economie neutră din punct de vedere al carbonului. Impactul schimbărilor climatice va fi tot mai mare dacă nu intervenim.“

Investiţiile sunt absolut necesare şi vin la pachet cu o nevoie de transparenţă în tranziţia către o economie verde.

„Este important să învăţăm din greşelile celorlaţi şi să fim ambiţioşi pentru a atinge ţintele propuse“, a mai spus Orieta Hulea.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank