♦ Compania cu acţionariat românesc a depus un proiect prin care vrea să acceseze fonduri de circa 18 mil. lei (fără TVA) prin „C3 - Instalaţii de reciclare a deşeurilor construite şi în funcţiune“ din PNRR.
Green Pack, o companie care furnizează servicii de colectare, waste management, sortare deşeuri, dar şi de reciclare şi curăţenie, vrea să investească într-o nouă linie de reciclare mase plastice care le poate transforma într-un produs finit care conţine material reciclat în proporţie de 100%.
În prezent, compania deţine un punct de lucru în municipiul Făgăraş (judeţul Braşov) unde reciclează deşeuri din plastic şi obţine ambalaje pentru industria alimentară, conform datelor de pe site-ul companiei.
„Fiind unii dintre promoterii activi ai economiei circulare şi ţinând cont de necesitatea folosirii într-un volum cât mai mare de materie reciclată şi pentru a economisi resursele naturale, vedem necesară această investiţie“, a spus Marius Porojan, director general adjunct al Green Pack. El adaugă că valoarea proiectului este de aproximativ 45 de milioane de lei (fără TVA), iar pentru această investiţie, compania a depus un proiect pentru a obţine fonduri de aproximativ 18 mil. lei (fără TVA) prin apelul „C3 - Instalaţii de reciclare a deşeurilor construite şi în funcţiune“ din PNRR. Marius Porojan menţionează că, în cazul în care compania nu va fi eligibilă pentru a obţine fonduri, ia în calcul să facă investiţia oricum însă în condiţiile în care vor putea obţine finanţarea necesară din alte surse.
Compania Green Pack a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de peste 108 mil. lei şi un număr mediu de 387 de salariaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.
Potrivit datelor de pe platforma Termene.ro, compania este controlată de Lazăr Cristian şi de Adela Lazăr, prin două companii şi anume Green Knowledge şi Greenbroker.
„Iniţial, în 2016, am lansat Green Knowledge, o companie specializată în consultanţă de mediu, cu servicii dedicate atât mediului de business, cât şi celui public. Ulterior, am sesizat nevoia unei companii care să se ocupe într-un mod sustenabil şi prietenos cu mediul de toate tipurile de deşeuri generate. Era un gol în piaţă, România fiind o ţară care este şi acum la început de drum cu privire la modul cum îşi gestionează deşeurile raportat la celelalte state membre UE“, povesteau anterior fondatorii pentru ZF.
Au pornit cu o aplicaţie online de trading de deşeuri, pe care mai târziu au închis-o. în perioada 2016-2018, au dezvoltat trei companii diferite, toate având activităţi complementare, dar nu similare: Green Knowledge, GreenPoint şi Green Pack.
Green Pack este compania care desfăşoară cele mai complicate operaţiuni de waste management, de la partea de colectare şi transport până la distrugeri, valorificare, sortare deşeuri şi reciclare pentru clienţi industriali în principal.
„La început a fost mai greu, am apelat la multe credite de nevoi personale şi la toate economiile strânse în perioada de angajaţi. Compania a început cu o investiţie de 200.000 euro în camioane şi utilaje specifice second-hand, achiziţionate de la o altă firmă de profil.“ În prezent, conform celor mai recente date, compania are opt sucursale - în Bucureşti, Făgăraş, Constanţa, Timişoara, Cluj, Vâlcea, Bacău şi Craiova. În fiecare dintre acestea se desfăşoară activităţi de colectare şi de sortare a deşeurilor. Flota companiei numără peste 100 de camioane şi utilaje, potrivit celor mai recente date.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE