Economia verde

Pagina verde. Antreprenori locali. Optimedia, producător de tâmplărie din Oradea, a bugetat o investiţie de 113.000 de euro pentru dotarea cu un sistem fotovoltaic

29.03.2023, 17:30 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Puterea minimă instalată solicitată de Optimedia este de 90 kW, panoul fotovoltaic urmând să fie instalat deasupra depozitului magaziei automate.

Producătorul de tâmplărie Optimedia din Oradea, deţinut de familia Pantiş, a lansat la finalul anului trecut un apel pentru demararea unui proiect care vizează construirea unui depozit dotat cu sistem de panouri fotovoltaice, valoarea estimată a acestuia fiind de 547.000 de lei (113.000 de euro).

„SC Optimedia SRL (...) vă invită să prezentaţi oferta dumneavoastră de utilaje şi echipamente pentru realizarea unui proiect de investiţii finanţat prin Regio – Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 «Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii» (...)“, se arată pe site-ul Optimedia, unde mai este specificat că atribuirea contractului de furnizare bunuri se va face pentru operatorul economic a cărui ofertă prezintă cele mai multe avantaje tehnice şi financiare.

Din suma totală prevăzută, de 547.000 de lei, procurarea echipamentelor din sistemul de panouri fotovoltaice ar presupune 469.000 de lei, iar montajul – 78.000 de lei. Puterea minimă instalată solicitată de Optimedia este de 90 kW, panoul fotovoltaic urmând să fie instalat deasupra depozitului magaziei automate, se arată tot pe site-ul de prezentare al companiei.

Reprezentanţii Optimedia nu au răspuns solicitării ZF referitoare la evoluţia businessului în 2022 şi la investiţiile în derulare.

Optimedia a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 221 de milioane de lei, în creştere cu 46% faţă de anul precedent. Profitul de 33,3 milioane de lei a fost aproape dublu faţă de 2020, iar numărul mediu de angajaţi a ajuns la 196.

Potrivit celor mai recente date, compania exportă 80% din producţie, având în Europa peste 2.000 de parteneri. Produsele companiei nu sunt vândute direct clientului final, Optimedia colaborând cu diverşi parteneri, care asigură vânzarea finală şi montajul.

Compania Optimedia a fost înfiinţată în anul 1994, la Oradea, cu principal domeniu de activitate fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii. Dacă la început compania se ocupa doar de comercializarea produselor din tâmplărie PVC cu geam termoizolator, treptat Optimedia a trecut la producţia acestui tip de tâmplărie, dar şi a tâmplăriei din aluminiu. Acţionarii Optimedia sunt Marius Ioan Pantiş şi soţia lui, Otilia Simona.

Alături de Optimedia, printre producătorii români care exportă în prezent ferestre şi uşi se numără Barrier din Bacău, Casa Noastră din Craiova sau PVC Izotec Group, din judeţul Neamţ.

 

 


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank