Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

17.08.2022, 00:04 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Producătorul de ambalaje DS Smith a finalizat construcţia staţiei de epurare a apelor tehnologice de la fabrica de hârtie din Zărneşti. Estimată la 8,7 mil. euro, investiţia contribuie la minimizarea impactului operaţiunilor asupra mediului, precum şi la creşterea capacitaţilor de epurare.

♦ Producătorul de medicamente Zentiva colaborează cu Salvamont România într-un proiect de semnalizare a vârfurilor montane prin amplasarea de plăcuţe toponimice pentru 60 de vârfuri montane, cu scopul de a veni în ajutorul iubitorilor de munte şi de natură, în condiţiile în care multe vârfuri din România nu sunt marcate corespunzător.

♦ Compania Eco Garden Construct din Cluj-Napoca, controlată de antreprenorul Mircea Crăciun, are disponibile 100 de locuri de muncă pentru îngrijitori spaţii verzi, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj. Eco Garden Construct se ocupă de amenajarea spaţiilor verzi şi a grădinilor.

♦ Big Belly, o soluţie smart city pentru colectare separată în oraşele din România, a fost extinsă din Bucureşti la Timişoara de către Coca-Cola HBC România împreună cu Primăria Municipiului Timişoara şi GreenPoint Management. Big Belly propune containere dedicate pentru deşeurile menajere şi reciclabile.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank