Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

22.03.2023, 00:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Centrele pentru închiriere de biciclete I’Velo din zonele Aviatorilor (la ieşirea de metrou spre parcul Regele Mihai I, fost Herăstrău) şi Tineretului (la intrarea Gh. Şincai către parcul Tineretului) din Bucureşti s-au redeschis la începutul lunii martie, urmând ca până în aprilie să se redeschidă toate punctele din Bucureşti şi Constanţa. Fiecare centru are câte 130 biciclete care sunt disponibile pentru închiriere atât pe interval scurt de timp (între una şi 24 de ore), cât şi cu opţiunea de abonament, disponibilă în aplicaţia IíVelo. Preţul unui abonament este de 249 lei, fiind valabil un an.

Numărul estimat al operatorilor economici care ar trebui să se regăsească în platforma RetuRo a Sistemului Garanţie-Returnare este de 80.000, iar cei 55.000 care s-au înscris până la data-limită reprezintă un rezultat bun, este de părere Gemma Webb, CEO al RetuRO, citată de Green Report. Ea a fost prezentă ca speaker la evenimentul „Managementul deşeurilor: Sistemul Garanţie-Returnare şi taxa pe plasticul nereciclat“.

E.ON Energie România a încheiat un parteneriat cu producătorul de carne de pasăre Oncos Transilvania din judeţul Cluj, prin care, cu o investiţie de 500.000 de euro, a fost înlocuit sistemul de iluminat clasic din 45 de hale ale companiei, ceea ce va duce la reducerea consumului de energie cu peste 70% şi a amprentei de carbon cu peste 230 tone/an.

Clădirea de birouri Dageco Expoziţiei Estat, cu o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, deţinută de familia Guţă, va avea, în urma unei investiţii de 500.000 de lei, 260 de panouri fotovoltaice, echipamentele complementare funcţionării şi două staţii de încărcare a maşinilor electrice şi hibride, finanţarea fiind asigurată prin programul Electric-Up.

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank