Economia verde

Pagina verde. EcoNews ZF

22.05.2024, 00:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

RetuRO, administratorul Sistemului Garanţie-Retur­nare, a deschis al patrulea centru de numărare şi sortare a ambalajelor SGR, în incinta parcului industrial Olympian Park North Bucharest. Cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, acesta este cel mai mare hub regional din infrastructura de colectare dezvoltată de RetuRO, având o capacitate anuală de numărare de aproximativ 900 de milioane de ambalaje SGR şi o capacitate de sortare şi procesare pe tipuri de materiale (PET, metal, sticlă) de două ori mai mare (1,8 mld. ambalaje SGR).

Producătorul de ambalaje biodegradabile şi compostabile Promateris, deţinut de Florin Pogonaru, Pavăl Holding şi Nord SA, estimează că a redus cu peste 500 de tone emisiile de carbon în nouă luni de la instalarea unei centrale fotovoltaice pe acoperişul fabricii sale din Buftea.

Cea de-a treia ediţie a EXPO DIY – Smart Green Home, târg dedicat produselor din categoriile bricolaj, materiale de construcţii, amenajări interioare, grădină şi produse pentru casă, cu focus pe soluţii şi produse „verzi“, va avea loc între 26 şi 27 iunie 2024 la Universitatea Politehnică din Bucureşti.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank