♦ Planul de management al Deltei Văcăreşti a fost semnat şi vor fi luate măsuri clare pentru conservarea biodiversităţii
Parcul Natural Văcăreşti are un plan de management care are câteva obiective cheie, printre care promovarea valorilor naturale şi peisagistice, un management eficient şi adaptabil al ariei protejate, dar şi măsuri clare pentru conservarea biodiversităţii.
Parcul Natural Văcăreşti este primul parc natural urban din România şi un simbol verde al Capitalei, conform Ministerului Mediului.
Parcul Natural Văcăreşti este o zonă unică în Europa, unde natura a învins betonul, o arie naturală protejată de interes naţional, corespunzătoare categoriei V a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii, care are ca scop protecţia şi conservarea ansamblului peisagistic şi a biodiversităţii, oferind posibilitatea desfăşurării, pe teritoriul său a activităţilor educative, recreative, turistice şi de cercetare ştiinţifică.
Parcul Natural Văcăreşti este cel mai mare parc al Capitalei şi singurul parc înfiinţat după 1989. întins pe o suprafaţă de 183 de hectare, parcul adună 125 de specii de păsări.
♦ Peste 19.000 de dosare aprobate în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice
Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat pe 7 mai, în urma şedinţei Comitetului de Avizare, două liste noi care cuprind 18.730 de dosare aprobate ale persoanelor fizice şi 622 de dosare aprobate ale unităţilor de cult în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.
Îîncă aproape 19.000 de familii din România au păşit astăzi pe drumul independenţei energetice! Ne bucurăm pentru fiecare român care a înţeles importanţa achiziţionării panourilor fotovoltaice. Energia verde înseamnă economii la facturile de energie, pentru familie şi, totodată, înseamnă un mediu mult mai curat, cu mai puţine emisii de carbon. Programul Casa Verde Fotovoltaice, pe lângă că finanţează case mai eficiente energetic pentru cetăţeni, sprijină şi economia, prin crearea de locuri de muncă”, a spus ministrul Mircea Fechet.
Finanţarea acordată în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice este de maximum 30.000 de lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia contribuţiei proprii a beneficiarului de 3.000 de lei.
Listele dosarelor aprobate în cadrul acestui program sunt publicate pe site-ul AFM la secţiunea aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice – sesiunea 2024.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE