Economia verde

Capacitatea instalată a fabricii este de 50.000 de tone de deşeuri care pot fi procesate, cu posibilitatea de extindere în viitor.

Pagina verde. Reportaj. Combustibil din deşeuri. Irlandezii de la CRH, care produc ciment în România, au deschis în Făgăraş o fabrică unde vor transforma deşeurile nereciclabile în combustibil alternativ

29.03.2023, 10:30 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Halele de producţie vor deveni loc de muncă pentru 30 de angajaţi, care, cot la cot cu echipamentele, vor lucra pentru a produce combustibili solizi rezultaţi din procesarea deşeurilor Fabrica Sapphire din Făgăraş va procesa deşeuri care provin din zona Braşov-Făgăraş, unde există mai multe centre industriale majore Primele planuri pentru această nouă facilitate au început să se scrie în 2020, iar construcţia propriu-zisă a început în 2022 Capacitatea instalată a fabricii este de 50.000 de tone de deşeuri care pot fi procesate, cu posibilitatea de extindere în viitor.

Deşeuri de plastic, textile, carton şi reziduuri care nu pot fi reciclate devin materii prime pentru o nouă unitate de producţie pe care producătorul de ciment Romcim a inaugurat-o săptămâna trecută la Făgăraş. Este vorba despre o hală în care compania deţinută de grupul irlandez CRH va procesa deşeurile furnizate de businessurile din zonă. Numele noii facilităţi şi al companiei prin care va fi operată este Sapphire Energy.

„Este o investiţie greenfield care va stimula producţia de combustibil alternativ pentru industria cimentului“, a spus Frederic Aubet, CEO al Romcim.

Investiţia a cărei valoare nu a fost furnizată a fost realizată exclusiv din fondurile proprii ale Romcim, iar în contextul în care nevoia de reciclare este atât de mare, compania se aşteaptă ca aceasta să devină un business profitabil.

„Un prim pas pe care l-am făcut a fost valorificarea deşeurilor rezultate din demolarea clădirilor care s-au aflat anterior pe acest teren. Noi am folosit aceste deşeuri în construirea actualelor hale“, a spus Adrian Oniciuc, directorul fabricii Sapphire.

Halele vor deveni loc de muncă pentru 30 de angajaţi, care, cot la cot cu echi­pamentele, vor lucra pentru a produce combustibili solizi rezultaţi din procesarea deşeurilor. Combustibilul produs la Făgăraş va fi utilizat intern, în producţia de ciment pe care Romcim o desfăşoară la fabrica din Hoghiz, judeţul Braşov.

„Materialele pe care le vom valorifica în această fabrică ne vor ajuta să reducem importul de cărbune. Ambiţia noastră este să demonstrăm că industria cimentului din România poate să devină independentă energetic“, a spus Guillaume Cavalier, director la CRH pentru regiunea de sud-est a Europei şi fost CEO Romcim, la eveni­mentul care a marcat deschiderea activităţii de producţie. Fabrica Sapphire din Făgăraş va procesa deşeuri ce provin din zona Braşov-Făgăraş, unde există mai multe centre industriale majore, pentru o recu­perare energetică eficientă, ajutând astfel companiile locale în a gestiona responsabil deşeurile rămase în urma proceselor de producţie. 

Primele planuri pentru această nouă facilitate au început să se scrie în 2020, iar construcţia propriu-zisă a început în 2022. Capacitatea instalată a fabricii este de 50.000 de tone de deşeuri ce pot fi procesate, cu posibilitatea de extindere în viitor.

„Modul în care deşeurile vor fi folosite este un exemplu de urmat şi în alte ţări europene, dar şi de alte companii. Sper ca investiţii similare să vină şi din alte zone şi să devină locomotive pentru industria reciclării“, a spus Tanczos Barna, ministrul Mediului, prezent la evenimentul care a avut loc săptămâna trecută la Făgăraş.

Investiţia este cu atât mai importantă cu cât industria cimentului este una energofagă, materialele de construcţii fiind însă o componentă importantă pentru îndeplinirea investiţiilor anunţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Acest proiect de la Făgăraş face din România o ţară care vrea să se alinieze obiectivelor europene de decarbonizare. Cimentul este o prioritate pentru noi şi vrem să ne batem pentru bugete cât mai mari“, a spus Florin Spătaru, ministrul economiei.

Coprocesarea este o alternativă mai bună la depozitarea în gropi de gunoi, proces care vine cu un impact semnificativ asupra mediului şi a comunităţilor din jur – de la emisiile de metan până la efectele asupra solului sau pânzei freatice. Conform sistemului de ierarhie a deşeurilor, depozitarea în gropi de gunoi ar trebui să fie o soluţie de ultim resort după ce maximul de deşeuri au fost reduse, refolosite, reciclate sau recuperate energetic.

Pe plan local, Romcim deţine două fabrici de ciment – la Medgidia şi Hoghiz, o staţie de măcinare în Târgu-Jiu, două terminale de ciment, 18 staţii de betoane, nouă cariere, cinci balastiere şi un depozit de agregate. Investiţia făcută de Romcim vine în contextul în care producţia de ciment este una dintre cele mai poluante activităţi din domeniul construcţiilor, iar coprocesarea deşeurilor tip este printre cele mai bune soluţii.

Practic, coprocesarea în industria cimentului permite valorificarea simultană a energiei din deşeuri şi reciclarea părţii minerale a acestora, fără a genera reziduuri. Deşeurile reciclate şi valorificate energetic devin resurse alternative pentru fabricarea cimentului şi reintră în ciclul economic.

Potrivit CIROM, patronatul din industria cimentului, decarbonizarea este o preocupare permanentă a companiilor din domeniu. Atingerea obiectivelor de reducere a dioxidului de carbon necesită, însă, investiţii semnificative care, la rândul lor, sunt precondiţionate de un cadru de reglementări stabil şi favorabil.

Având în vedere că aproximativ 60% din emisiile de CO2 ale unei fabrici de ciment provin din procesul tehnologic, nu din arderea combustibililor, este necesară şi investiţia în tehnologii noi pentru reducerea acestor emisii, precum cele de captare, transport şi stocare a carbonului (CCS). Investiţiile în astfel de proiecte ating costuri între 300 şi 500 de milioane de euro, astfel încât este esenţial să existe atât cadrul legal, cât şi mecanismele de finanţare naţionale pentru dezvoltarea proiectelor CCS în România.

Ca business, producătorul de ciment Romcim, denumit anterior CRH Ciment, şi-a majorat cifra de afaceri cu 4% în 2021, rezultatul apropiindu-se astfel de 1,4 miliarde de lei, potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul a urcat şi el, cu 7% mai exact, până la 190,6 milioane de lei, iar personalul s-a extins cu 64 de angajaţi.

Datele sunt aferente companiei Romcim, cea mai mare din grupul CRH pe piaţa locală. Acelaşi grup mai cuprinde însă firmele Elpreco, activă în producţia de BCA, şi Ferrobeton, responsabilă de divizia de prefabricate. De acum, din grupa va face parte şi compania Sapphire Energy.

La începutul anului 2023, grupul irlandez CRH, care deţine Romcim, l-a numit la conducerea subsidiarei locale pe Frederic Aubet, în locul lui Guillaume Cavalier. Aubet deţine astfel funcţia de managing director a Romcim SA, conducând operaţiunile de ciment şi toate funcţiile centrale din România.

În urmă cu câţiva ani, operaţiunile din România ale CRH s-au separat în două divizii. Astfel, divizia de materiale de construcţii - care cuprinde prefabricate şi agregate, adică firmele Elpreco şi Ferrobeton - este condusă de Monica Tudor, în vreme ce divizia de ciment era coordonată de francezul Guillaume Cavalier, înlocuit de Frederic Aubet. Monica Tudor continuă să conducă divizia de Materiale de Construcţii, adică operaţiunile de beton ready mix şi agregate, împreună cu companiile Elpreco şi Ferrobeton. Sapphire Energy va fi condusă de Adrian Oniciuc.

 

O piaţă esenţială

Producţia de ciment din România a ajuns în 2021 la 10,7 milioane de tone după o creştere de 1,3% faţă de anul anterior. Ca valoare, piaţa locală a cimentului a înregistrat o majorare de 0,7% în 2021, până la 635 de milioane de euro, faţă de 630 mil. euro în 2020, creşterea fiind aşadar sub 1%, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS), citate de Patronatul din Industria Cimentului CIROM. Piaţa locală a cimentului are în principal patru jucători reprezentativi – Holcim, HeidelbergCement, Romcim (fosta CRH) şi Cemrom (parte a Soceram). Există în total şapte fabrici integrate, în care se produce atât ciment, cât şi clincher, produs ce rezultă din fabricarea cimentului. Astfel, Holcim are două fabrici (la Câmpulung şi la Aleşd) plus o staţie de măcinare la Turda, HeidelbergCement are trei fabrici (la Deva, Bicaz şi Fieni), Romcim are două fabrici (la Medgidia şi Hoghiz) plus o staţie de măcinare la Târgu-Jiu, iar Cemrom are o staţie de măcinare la Corbu. În total, companiile care fac parte din CIROM sunt angajatori pentru aproximativ 3.500 de oameni.

Tanczos Barna, ministrul mediului: Sper ca investiţii similare să vină şi din alte zone şi să devină locomotive pentru industria reciclării.

Frederic Aubet, CEO al Romcim: Este o investiţie greenfield care va stimula producţia de combustibil alternativ pentru industria cimentului.

 

Fabrica Sapphire din Făgăraş va procesa deşeuri ce provin din zona Braşov-Făgăraş.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank