Economia verde

ZF Economia verde. Cele mai arzătoare 10 probleme ale Capitalei: construcţiile, maşinile, mizeria, poluarea şi apa de la robinet fac din Bucureşti un oraş ca o probă de anduranţă

04.05.2022, 00:07 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ În general, pentru toate problemele, răspunsul stă în colaborarea dintre autorităţile locale şi cele centrale, precum şi în colaborarea între stat şi societate.

Bucureştiul are nevoie de reinventarea mobilităţii urbane, cu accent pe eficientizarea transportului în comun, pe extinderea pistelor de biciclete şi pe rezolvarea problemei parcărilor. Are nevoie de salubrizare şi cură­ţenie publică, de protejarea şi dezvoltarea naturii urbane, de redu­cerea poluării ae­rului, de pregătire şi acţiune pentru reducerea riscului fenomenelor me­teo extreme, de îmbu­nătăţirea managementului deşeurilor, de reconfigurarea reţelei de monitorizare a calităţii apei, de management unitar. Sunt doar câteva dintre recomandările din Ra­portul de cercetare privind starea mediului din Bucureşti, primul document care identifică în mod clar, organizat, problemele de mediu ale capitalei României şi soluţiile posibile.

Capitala are puţine spaţii verzi, neîngrijite şi adesea inaccesibile, sub limita de 26 de metri pătraţi per locuitor impusă de legislaţia din România, ceea ce afectează dramatic calitatea vieţii. Iar când vine vorba de zonele periferice ale oraşului, inclusiv cele unde sunt proiecte rezidenţiale noi, acelea au o accesibilitate foarte redusă la spaţii verzi.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank