Economia verde

ZF Economia verde. Constantin Damov, Green Group: Reciclarea nu este cealaltă groapă de gunoi, ci o industrie care foloseşte ca materie primă deşeuri

04.06.2021, 00:07 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Rata de colectare separată a deşeurilor rămâne o problemă în România, ţară unde acest indicator este de 11,5%, la coada clasamentului ţărilor membre ale UE.

Taxarea pe cantitatea de deşeuri pe care o generează fiecare cetăţean, refuzarea produselor care vin supraambalate, revenirea la achiziţiile vrac sunt câteva dintre schimbările pe care fiecare român ar trebui să le facă pentru ca România să facă paşi înainte atunci când vine vorba de reciclare.

„Un alt mecanism ar putea fi taxa la groapă, care, la noi, este la nivelul cel mai mic din Europa. La noi, groapa devine mai atrac­tivă decât orice formă de reciclare. Pro­du­cătorii trebuie să răspundă de produsele lor şi după ce ele îşi încetează perioada de utilizare. Astăzi, însă, costurile sunt suportate de primării, care au foarte puţină expertiză”, a spus Constantin Damov, preşedintele Green Group, la emisiunea online ZF Economia verde.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank