Economia verde

ZF Economia verde. Gabriel Pleşa, primarul oraşului Alba Iulia: În oraşul nostru va începe construcţia unui mall, iar proprietarii s-au angajat să facă şi un parc pentru copii, şi un teren de sport. Negocierile nu au fost uşoare

14.12.2021, 00:06 Autori: Alina-Elena Vasiliu , Cristina Bellu

Alba Iulia are în derulare două proiecte de mobilitate urbană, cu o valoare de circa 40 de milioane de euro Prin acestea, toate bulevardele principale ale oraşului se vor remodela, toate zonele vor integra câte un spaţiu verde, o pistă de biciclete sau o bandă destinată transportului în comun.

Proiectele imobiliare noi ar trebui să fie însoţite şi de investiţii în spaţii verzi, este de părere Gabriel Pleşa, primarul oraşului Alba Iulia.

„La noi, de exemplu, va începe construcţia unui mall, iar proprietarii s-au angajat să facă şi un parc pentru copii, şi un teren de sport. Nego­cierile nu au fost uşoare, dar este important că dezvoltatorii unor astfel de proiecte au început să înţeleagă că avem nevoie de aceste zone verzi şi oriunde se poate, noi încercăm să venim cu o zonă verde lângă orice fel de investiţie, chiar dacă este economică sau imobiliară“, a spus Gabriel Pleşa în cadrul videocon­ferinţei ZF Economia verde, dedicată oraşelor verzi.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank