Economia verde

ZF Economia verde. Julia Leferman, Berarii României: În maxim 18 luni, Sistemul Garanţie-Returnare ar trebui să fie funcţional în România. SGR va include ambalaje de unică folosinţă precum sticla, PET-ul şi aluminiul

20.04.2022, 17:15 Autor: Alexandra Matei

Julia Leferman, director general al Asociaţiei Berarii României, spune că Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) reprezintă cel mai mare proiect de mediu pe care România şi-l propune în contextul atingerii ţintelor verzi impuse de Uniunea Europeană. SGR va include ambalaje de unică folosinţă precum sticla, PET-ul şi aluminiul, iar termenul de începere a funcţionării sistemului este în optsprezece luni, un termen stabilit împreună cu producătorii de ape şi sucuri şi cu Asociaţia Comercianţilor.

„Într-un interval de maximum optsprezece luni, dacă nu există alte întârzieri, în România ar trebui să înceapă să funcţioneze Sistemul Garanţie-Returnare pentru ambalajele de unică folosinţă. Optsprezece luni este termenul pe care noi, ca producători, alături de producătorii de ape şi sucuri şi alături de Asociaţia Comercianţilor, l-am introdus în planul de afaceri pe care l-am depus la Ministerul Mediului“, spune Julia Leferman.

Iniţiatorii SGR au înfiinţat şi compania RetuRO Sistem Garanţie-Returnare S.A., prin intermediul căreia au solicitat licenţa de operare a acestui sistem.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank