• Leu / EUR4.9461
  • Leu / GBP5.7088
  • Leu / USD4.7286
Economia verde

ZF Economia verde. Primăria Bucureştiului va măsura din vară calitatea aerului din oraş cu 40 de senzori, parte a unui sistem finanţat de o fundaţie internaţională

20.04.2022, 12:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ „Sistemul de monitorizare a calităţii aerului va fi transferat cu titlu gratuit către municipiul Bucureşti. Fundaţia Vital Strategies va achiziţiona direct senzorii pe cheltuiala sa şi va suporta costurile de mentenanţă a reţelei de senzori timp de doi ani, respectiv până la data de 31.12.2024“, spun reprezentanţii primăriei.

Bucureştiul va avea începând din această vară un sistem de monitorizare a calităţii aerului constând în 40 de senzori care vor măsura concentraţiile de particule în suspensie şi oxizi de azot.

„Datele obţinute din monitorizarea calităţii aerului vor servi la investigarea surselor de poluare a aerului şi aplicarea sancţiunilor legale, dacă este cazul, aplicarea măsurilor locale de reducere a poluării aerului – cum ar fi restricţii de trafic, o mai bună igienizare a străzilor, extin­derea spaţiilor verzi – şi investigarea legăturilor dintre poluarea aerului şi problemele de sănătate“, spun reprezen­tanţii Direcţiei de Presă a Municipiului Bucureşti.

În anul 2021, Bucureştiul, alături de 70 de oraşe din toată lumea, a devenit membru al iniţiativei Parteneriatul pentru Oraşe Sănătoase, un program susţinut de Bloomberg Philanthropies în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Fundaţia Vital Strategies.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Raiffeisen Bank și Immofinanz