Erate si precizari

Precizare

19.09.2012, 00:00 154

Precizare: Ca urmare a articolului "Piaţa farma aşteaptă a doua mare tranzacţie de anul acesta, cu 220 de farmacii", publicat de Ziarul Financiar în ediţia din 17 septembrie 2012, Eugen Banciu, acţionarul majoritar al farmaciilor Dona face următoarele precizări: "Nu există nicio «masă a negocierilor» şi nicio tranzacţie cu privire la transferul acţiunilor pe care le deţin în cadrul Farmaciilor Dona şi nu am făcut nicio afirmaţie de acest gen la vreun moment dat; în consecinţă, sursele din industria de profil invocate de către dumneavoastră nu există sau nu sunt demne de luat în considerare".

ZF a scris în articol că "retailul local de medicamente, format din aproximativ 8.000 de farmacii şi care reprezintă anual un business de peste 2,2 mld. euro, ar putea asista la o nouă tranzacţie în perioada imediat următoare, în condiţiile în care Eugen Banciu, acţionarul majoritar al farmaciilor Dona, are discuţii pentru vânzarea companiei, potrivit unor surse din industria de profil. La masa negocierilor s-ar afla gigantul britanic Alliance Boots, proprietarului celui mai mare lanţ de farmacii şi frumuseţe din Europa, care tatonează de mai mulţi ani piaţa românească".

Totodată, ZF a mai scris că Dona are aproximativ 220 de farmacii, iar în condiţiile în care o unitate este evaluată la 200.000 de euro, rezultă că întreaga reţea are o valoare de peste 40 mil. euro. ZF precizează că datele folosite sunt estimări proprii ale ZF şi nu are pretenţia de a fi realizate pe baza unor studii de piaţă sau evaluări ale firmelor specializate, fiind un demers primar, jurnalistic. Aceeaşi evaluare primară a fost folosită şi pentru estimările ZF care au evaluat pachetul de 20% din acţiunile Farmexpert pe care Banciu l-a vândut.

Eugen Banciu mai precizează că Nicuşor Nistor este în continuare partenerul său în cadrul farmaciilor Dona. Ziarul Financiar a scris greşit că "până de curând l-a avut ca partener pe omul de afaceri Nicu Nistor".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO