Erate si precizari

Rectificare

13.07.2011, 00:01 228

Ca urmare a articolului"9.000 de euro pe lună, veniturile obţinute de unmedic de familie în contul cabinetului" publicat înediţia de marţi 14 iunie 2011, Ziarul Financiar face următoareleprecizări.

ZF a solicitat biroului de presăal Casei Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) o situaţie cutop 10 al celor mai mari venituri ale unui medic de familie în 2010şi în primul trimestru din 2011. Instituţia a furnizat o situaţiedin care reieşeau veniturile maxime obţinute de medicii de familiepe paliere de asiguraţi înscrişi pe liste. În urma unor lămuriobţine telefonic de la conducerea instituţiei ar fi reieşit cădatele prezentate sunt lunare.

Articolul publicat de ZF a atrascâteva zeci de comentarii pe site care catalogau datele dreptexagerate, respectiv nu pot fi lunare ci trimestriale.

Având în vedere aceste comentariiprimite pe site, ZF a cerut clarificări conducerii CNAS, iarrăspunsul primit a fost că datele sunt trimestriale.

Cu toate acestea, pe adresa demail a redacţiei a sosit şi un mesaj din partea unui medic defamilie din provincie care precizează că el este medicul cu acestvenit lunar că are înscrişi pe liste 2.500 de asiguraţi şi conduceo societate comercială care are caobiect de activitate principal: Activităţi de asistenţă medicalăgenerală. Medicul mai spune însă că are trei contracte distincte cuCNAS: medicină de familie, examene paraclinice - laborator deanalize medicale, servicii BFT - secţie de balneofizioterapie şi cănumărul de salariaţi ai societăţii care realizează acestevenituri este de 31 cu carte de muncă din care 14 salariaţi custudii superioare. ZF a decis să nu facă public numele acestuimedic de familie.

Având în vedere această situaţie,ZF a solicitat din nou conducerii CNAS o situaţie cu top 10 celemai mari venituri ale cabinetelor medicilor de familie în 2010 carear fi făcut lumină în această situaţie, iar răspunsul conduceriiCNAS a fost: "Extremele sunt neinteresante pentru comportamentulmajorităţii medicilor, şi a populaţiei dar extremele sunt: 42614lei în T3 2010; 41953 lei în T4 2010 şi 41779 lei în T1 2011 lapeste 4.000 de asiguraţi", fără mai multe lămuriri.

CNAS nu a răspuns solicitării ZFde a preciza dacă datele furnizate au luat în calcul şi veniturilorSRL-urilor reprezentate de medici de familie până la momentulpublicării acestei informări.

ZF doreşte să precizeze că nu aprimit nici până acum o solicitare oficială din partea CNAS derectificare a informaţiilor prezentate, că a avut o întâlnire cu unmedic de familie având ca subiect veniturile înregistrate, mediccare însă a dorit să-şi păstreze anonimatul.

ZF mai precizează că încă dinmaterialul iniţial datele au fost prezentate ca sume încasate încontul cabinetului, din care medicul de familie suportă toatecheltuielile de funcţionare şi de personal şi că în medie venitulnet cu care rămâne este de aproximativ 500 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO