EUROMENTOR

(P) BRD a lansat Euromentor, programul de sprijin în accesarea fondurilor nerambursabile pentru antreprenorii din România

11.11.2022, 12:51 Autor: Publicitate

BRD Groupe Société Générale îşi consolidează poziţia de promotor al dezvoltării unui mediu de afaceri dinamic şi sustenabil prin divizia Euromentor – proiect menit să vină în sprijinul antreprenorilor aflaţi în procesul de accesare a fondurilor nerambursabile, pe parcursul fiecărei etape. Divizia Euromentor se adresează clienţilor vizionari care au curajul să transpună în realitate planurile de afaceri, indiferent de dimensiune, de la IMM-uri şi până la companiile mari.

Segmentul dezvoltat de bancă reuneşte nouă experţi în accesarea de fonduri, aceştia jucând un rol esenţial atât în facilitarea distribuirii fondurilor europene sau naţionale, cât şi în medierea relaţiilor inter-instituţionale. Reprezentând cele mai importante regiuni ale ţării, cei nouă Euromentori pun la dispoziţia clienţilor vasta lor experienţă de consultanţă specializată, cu scopul de a se asigura că planurile de afaceri viabile au acces la cele mai avantajoase surse de finanţare. Specialiştii sunt pregătiţi să îndrume şi să susţină antreprenorii la fiecare pas: de la analizarea planului de afaceri, adaptarea strategiei de finanţare conform necesităţilor şi facilitarea distribuirii fondurilor europene sau de stat,  până la dezvoltarea completă a unui business profitabil. Astfel de servicii bancare de finanţare se află în portofoliul BRD de peste 15 ani şi reprezintă unul dintre punctele forte ale băncii pe piaţa din România, precum a declarat Lidia Capmare, directorul diviziei Euromentor, pentru Ziarul Financiar.

„Experţii noştri sunt de ani de zile alături de clienţii BRD cu sfaturi, resurse utile şi sprijin, şi poartă pe umerii lor o componentă solidă a reputaţiei BRD ca partener al antreprenorilor, indiferent de dimensiunea afacerii lor. Munca lor de culise este esenţială pentru rezilienţa dovedită de  bancă  în ultimii  ani, şi de aceea ne bucurăm că avem ocazia să îi punem, pentru prima dată, în lumina reflectoarelor. Economia ţării noastre are nevoie de ideile şi motivaţia tuturor celor cu spirit antreprenorial”, a declarat Lidia Capmare, Director Coordonator al Departamentului de Fonduri Europene, Programe Naţionale şi Parteneriate EUNAT, Divizia Euromentor, BRD Groupe Société Générale.

Antreprenorii care aleg să mizeze pe experienţa profesională a celor nouă Euromentori şi să clădească un parteneriat de durată alături de BRD au de ales dintr-o gamă completă de servicii de finanţare, printre care Creditul Suport, Scrisoarea de Garanţie Bancară şi Creditul suplimentar, ce adresează planurile pe termen scurt şi mediu sau Creditul de investiţii, ce reprezintă o soluţie de finanţare pe termen lung.

Experţii BRD în accesarea fondurilor nerambursabile, fie ele naţionale sau europene, fac parte şi dintr-o serie de programe partenere, precum: Microgranturi, Măsura 1, Măsura 2, Schema HoReCa, Granturi pentru capital de lucru în sectorul agroalimentar, Start-up Nation, Femeia Antreprenor, APIA, sau IMM Invest PLUS.

Totodată, pot beneficia de experienţa profesională a celor nouă Euromentori antreprenorii care derulează proiecte de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Programe Operaţionale în cadrul Politicii de coeziune, Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene (UE) precum şi alte programe de finanţare susţinute de la bugetul de stat şi/sau bugetul Uniunii Europene.

Serviciile celor nouă experţi sunt disponibile în următoarele zone: Nord-Vest (Satu-Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud), Centru (Alba, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu), Nord-Est (Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui), Sud-Vest (Vâlcea, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Olt), Sud-Est (Vrancea, Galaţi, Tulcea, Brăila, Constanţa, Buzău), Vest (Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş), Sud (Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman), Bucureşti-Sud.

Mai multe informaţii despre program puteţi găsi pe pagina Euromentor.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea BRD