Eveniment

De 1 Decembrie, avem nevoie de un erou care să ne vorbească despre viitor, aşa cum nu ni s-a mai vorbit în ultimii 10 zece ani: Să ne reamintească că nu suntem corupţi şi leneşti şi cât ne datorează Europa, pentru că o parte din maşinile, îmbrăcămintea, încălţămintea şi multe alte lucruri sunt făcute în România, de mâini de român

De 1 Decembrie, avem nevoie de un erou care să ne...

Autor: Dragos Damian

01.12.2019, 11:00 1018

Astazi, mai mult ca oricand, avem nevoie cu totii de un om simplu care sa ne vorbeasca despre viitor, asa cum nu ni s-a mai vorbit in ultimii 10 ani.

Care sa ne faca sa uitam macar pentru o zi de conversatiile pline de venin din jurul nostru, care ne imbolnavesc si ne scurteaza viata. Cuvantul razboi a luat locul cuvantului pace. Asta trebuie sa inceteze.

Ne-am inseninat in ultimul an la discursurile lui Donald Tusk si Papa Francisc. Doi straini, doi oameni simpli, care ne-au reamintit de ce noi, romanii, suntem tari.

A venit randul unui roman care sa ne spuna de ce noi, romanii, suntem cei mai tari si Romania este cea mai tare.

Nu trebuie sa fie politician, academician, persoana publica, superlider, profet.

Avem nevoie de un om simplu care sa ne reaminteasca cat ne datoreaza Europa in ultimii 12 ani de cand cinci milioane de romani aduc acolo valoare adaugata. Sa ne reaminteasca ca in Europa masinile, imbracamintea, incaltamintea, si multe altele, sunt facute in Romania de maini de roman.

Sa ne dea incredere ca nu suntem corupti, lenesi sau periferici, ci rabdatori, toleranti, prietenosi, creativi, curiosi si curajosi. Sa ne dea speranta ca suntem si noi, ca toti ceilalti pamanteni, parte intr-o aventura formidabila in cautarea fericirii. Sa ne faca sa folosim mai des cuvintele optimism, incredere, onestitate, umanitate, respect, altruism, mandrie, patriotism, acasa.

Sa ne povesteasca amintiri despre copiii nostri si despre cum ei vor fi chiar mai tari decat noi.

Ne este dor sa ascultam vocea unui om simplu care sa ne vorbesca despre viitor, sa ne spuna ca indiferent de obstacolele care sunt in fata romanilor, merita sa trecem peste ele, avem o misiune. Ne este dor sa ne mai spuna cineva odata, asa cum a facut-o un alt om simplu, ca Romania este o tara luata ca imprumut de la copiii nostri - si ca asta este un motiv suficient sa mergem mai departe, ca sa le-o dam inapoi.

Avem nevoie de un erou.

Dragoş Damian este CO Terapia Cluj

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO