Eveniment

10 investiţii prioritare pentru 500.000 de noi locuri de muncă

10 investiţii prioritare pentru 500.000 de noi locuri de muncă

Autor: Adelina Mihai

17.03.2011, 20:46 65

Consiliul Investitorilor Străini (CIS), o organizaţie carereuneşte peste 100 dintre cele mai puternice companii private, arealizat un top al principalelor 10 proiecte care ar trebuifinalizate şi care ar crea peste jumătate de milion de noi locuride muncă pe termen mediu. Printre investiţiile prioritare aflate pelista CIS se numără şi cele în infrastructura necesară(aeroporturi, autostrăzi, hoteluri, stadioane) pentru participareaRomâniei la organizarea campionatului european de fotbal.

România ar putea beneficia de investiţii de 10 miliarde de euro înurmătorii zece ani (care vor duce la o creştere a PIB-ului de 2,9%pe termen mediu) în cazul în care ar participa la organizareacampionatului european de fotbal UEFA în 2020-2024, alături deBulgaria sau Ungaria, arată calculele investitorilor străini. Acestproiect va duce la crearea a 97.500 de noi locuri de muncă petermen mediu şi va creşte veniturile la buget cu 3,8% (tot petermen mediu).

Printre cele mai importante proiecte despre care investitoriistrăini spun că ar fi prioritare se mai află autostradaNădlac-Sibiu (care va lega Europa de Vest la Marea Neagră)autostrada Bucureşti-Braşov, dar şi hidrocentrala de laTarniţa.

Lista CIS vine în contextul în care statul are deschise peste40.000 de proiecte de investiţii şi astfel cheltuie bani degeaba,pentru că nu pot fi derulate toate odată şi niciun guvern nu avenit până acum cu o listă de priorităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO