Eveniment

10 lucruri interzise spectatorilor de la Jocurile Olimpice

10 lucruri interzise spectatorilor de la Jocurile Olimpice

Autor: Octavian Calei

28.07.2012, 21:27 1494

Autorităţile londoneze au făcut cheltuieli de 700 de milioane de euro pentru asigurarea protecţiei la Jocurile Olimpice (JO) de anul acesta şi au mobilizat peste 17.000 de soldaţi atât în Londra, cât şi în jurul oraşului, în cea mai mare operaţiune militară pe timp de pace din istoria naţiunii.

Măsurile de securitate de la intrarea pe stadioanele olimpice îi fac pe spectatori să se simtă ca la punctele de securitate ale aeroporturilor, scrie CNBC.

Comitetul londonez pentru organizarea Jocurilor Olimpice a publicat o listă de lucruri pe care nu le poţi aduce cu tine pe stadioane şi care nu pot fi utilizate în timpul Jocurilor, acele lucruri care "pot afecta competiţia, obstrucţiona vederea celorlalţi spectatori şi care reprezintă un pericol pentru siguranţa publică", notează regulamentul JO.

1) Puncte de acces wireless sau hub-uri 3G personale. Deşi utilizarea tabletelor şi smartphones este permisă pe stadioanele JO, este interzisă folosirea acestora pe bază de hotspot-uri WiFi.

2) Steaguri ale ţărilor care nu fac parte dintre participanţi. Drapelele naţiunilor care nu fac parte dintre participanţi sunt admise numai "sub umbrela unei ţări participante", cum ar fi steagul Wales care se află sub "umbrela" Britaniei.

3) Pălăriile imense care pot obstrucţiona vederea celorlalţi spectatori.

4) Claxoanele, tobele, trompetele, fluierele sau orice alt fel de obiecte care fac zgomote puternice. Nici laserele sau alte dispozitive luminoase care pot afecta competiţiile nu sunt admise pe stadioane.

5) Obiecte sau articole de vestimentaţie care transmit mesaje politice sau se folosesc de marca JO pentru a promova un brand.

6) Bicicletele, skateboard-urile, rolele sunt interzise pe stadioanele JO.

7) Staţiile de emisie-recepţie, aparatele care bruiază telefoanele şi scanerele radio.

8) Umbrelele mari sunt interzise pentru că pot bloca vederea celor din jur. Însă prognoza meteo nu este îmbucurătoare pentru perioada JO, deci spectatorii trebuie să găsească alte modalităţi mai discrete pentru a se proteja de ploaie.

9) Mingii, rachete, frisbee-uri şi alte "proiectile" ce pot fi aruncate spre atleţi

10) Mâncarea "la pachet". La jocuri, o sticlă de Heineken este 4,2 lire sterline (5,3 euro) iar o sticlă de apă costă 1,6 lire sterline (2 euro). Preţurile ridicate vor încuraja oamenii să-şi aducă mâncare la ei iar organizatorii vor limita cantitatea ce va putea fi adusă pe stadioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO